PREDSTAVLJEN NOVI TOK

1 min čitanja

U Domu kulture “Radivoje Uvelić Bata” Prokuplje predstavljen je novi broj časopisa za književnost, umetnost, kulturu i društvena pitanja TOK. Ovo je zapravo 65. Broj.

Pred čitaocima je tradicionalno i u ovom broju sve ono što treba znati o nagradi „Drainac“ 2023. i njegovom dobitniku.

-Neizostavan deo na stranicama ovog časopisa čine i stihovi pesnika koji su učestvovali na prošlogodišnjoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, među kojima su Enes Halilović i Petar Matović. Tu je i poezija Jelene Protić Petronijević, Nebojše Lapčevića, Rusomira D. Aleksića, Igora D. Markovića, Dubravke Ranđelović- objasnili su urednici TOK Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i Dragan Ognjanović.

Preporučuju i prozu za sve one koji uživaju u ovoj vrsti književnosti, a tu su tekstovi Dejana Sklizovića i „Noćobdija“, Dragana Ivića i „Kako ne dobiti Nobelovu nagradu“, kao i Saše Milјkovića i „Reč, dve o geniju“, „Priču iz Velikog rata“ i „Iz prve ruke“.

Sa još jednim brojem TOK-a, prema rečima glavnog i odgovornog urednika Saše Milovanovića, označen je novi početak još jednog divnog prijatelјstva između objavlјenih stvaralaca i onih koji će čitati nove redove u novom broju.

Svi oni koji vole ovaj časopis u novom broju mogu da pročitaju pesme u rubrici „Ovde je nebo moje“, gde su objavlјeni stihovi Ljubiše Krasića i Aleksandre Stojanović. Tu je i deo gde se mogu pročitati „prevodi“, „tumačenja i prikazi“, „eseji“, „toplička sedma traka“, „sećanja“ i „istorija“.

Izvor: sajt Grada Prokuplja