PREDSTAVA “KAZNENA SUBOTA” U DOMU KULTURE

1 min čitanja

U četvrtak, 28. septembra, u Domu kulture, Amatersko pozoričte “Hranislav Dragutinović” izvešće predstavu “Kaznena subota”, autora Koste Peševskog, u režiji Nebojše Milenkovića.

„Kaznena subota“ je aktuelna društvena drama o mladima, koja oslikava period odrastanja i sazrevanja tokom srednje škole, kada se većina mladih još uvek traži i često dozvoljava okolini da ih oblikuje.

S druge strane, u nekoliko veštih dramskih poteza, glumci bacaju svetlo i na svet odraslih, uskogrud i represivan, koji prisilno pokušavaju da zauzdaju ove tinejdžere noseći se večnom premisom kako su nove generacije sve gore i gore. Istina je međutim da ti odrasli, nezadovoljni svojim životima, nespremni da se iskreno bave pedagogijom, represiji pristupaju kao liniji manjeg otpora.

Uloge tumače Lucija Lakićević, Milan Dramićanin, Petar Pavlović, Nemanja Tonić, Sofija Đorđević, Andrea Cakić, Predrag Slavković, Marija Okičić i Nemanja Zdravković. Za scenografiju je zadužen Milan Ilić Trša, izbor muzike – Milan Mladenović, a sufler je Milica Spasić.

Predstava počinje u 19.30 časova, a cena ulaznice je 250 dinara.


2


0

The post PREDSTAVA “KAZNENA SUBOTA” U DOMU KULTURE appeared first on Prokuplje press.