PRE 11 GODINA POGINUO PROKUPČANIN ZBOG KASETNE MINE

1 min čitanja

Nebojša Milić Nebi koji je rođen 4.8.1975. godine u Prokuplju nastradao je 1.avgusta 2012. godine od kasetne mine. On je bio kao podoficir Vojske Srbije, stariji vodnik i aktivno vojno lice radio na deminiranju kasetnih bombi na Panćićevom vrhu. Toga dana, prema prvim nezvaničnim informacijama koje su tada plasirane, Milić i stariji vodnik Slaviša Marković (36) stradali su nešto posle 10 časova kada je slučajno aktiviran uređaj za detonaciju. Nebojša Milić je bio stariji vodnik prve klase iz 98. vazduhoplovne brigade, a Slaviša Marković stariji vodnik iz 204. vazduhoplovne brigade.

Sahranjen je na Gradskom groblju u Nišu, gde je živeo sa suprugom i dvoje dece, dan pre svog trideset i sedmog rođendana.

On je sa Markovićem radio na čišćenju terena od zaostalih kasetnih bombi tokom NATO agresije 1999. godine, a nesreća se dogodila u samoj vojnoj bazi.

Inače, bio je iskusan u tom poslu, jer je od 1999. godine bio aktivni vojnik.

Njegovi drugovi su napravili i spomenik u Brzeću i na taj način zauvek sačuvali uspomenu na ovog hrabrog Prokupčanina.

Do danas, porodica nije saznala tačan uzrok smrti, odnosno kako je došlo do eksplozije, ali je tadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković preuzeo odgovornost na sebe. Ministar odbrane u to vreme je bio sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on je obećao detaljnu istragu.

U srcima Prokupčana ostaće da živi Nebojša Milić Nebi kao heroj Toplice i Prokuplja.


0


0

The post PRE 11 GODINA POGINUO PROKUPČANIN ZBOG KASETNE MINE appeared first on Prokuplje press.