POZORIŠTE DOBILO FILM!

2 min čitanja
POZORIŠTE DOBILO FILM!
Na sceni, foto:ProkupljePress.com

U Domu kulture sinoć je premijerno prikazan igrano-dokumentarni film „Dostojanstvene senke“  u režiji Zorana Cvetkovića. Film govori o istorijatu pozorišta u Prokuplјu koje živi već više od sto godina. Dugo u zgradi Gimnazije, pozorište je na kraju dobilo svoj prostor u sadašnjem Domu kulture.

Uz žive slike sa predstava, igranim delovima koji dočaravaju vremena, naratorima i glumcima koji opisuju svoju ljubav prema daskama koje život znače u Prokuplju, opisan je svaki korak ovog pozorišta, od osnivanja, do današnjih dana.

Tu su svoja sećanja i emocije iskazali Ljiljana Dragutinović, Ljiljana Jakšić, Dejan Dedić, Miroslav Jović, Danilo Petrović, Srđan Živković, Milan Ilić, Ivica Ilić, Predrag Kotur, a kroz vreme su nas vodili Hadži Ružica Čapkunović, Zoran Grujović, Marija Okičić, Nebojša Milenković, Mirolјub Mirović, Sofija Đorđević, Siniša Ivić, harmonika. Narator je Dejan Jovičić , a kamera i montaža su delo Sonje Ristić, koja je i producent. Za muziku u filmu bio je zadužen Srđan Živković.

Film je sniman na nekoliko lokacija, u crkvi Svetog Prokopija, Galeriji “Filart” i Restoranu “Despot”.

-Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli. Želim da kažem, dve stvari. Naravno, biće zamerki ali svako ako zna, neka napravi bolje. I drugo, neka se javi amatersko pozorište u Srbiji i šire, koje ima ovakav film. Hvala- nagalsio je nakon filma režiser i scenarista Zoran Cvetković.

Produkcija filma je “Artemida media”, a projekat je sufinansiralo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Film možete pogledati na linku: