Poznati italijanski vlasnik restorana probao picu u Prokuplju: Fenomenalna je!

3 min čitanja
Poznati italijanski vlasnik restorana probao picu u Prokuplju: Fenomenalna je!
Vitorio u Kafe restoranu Chicago, foto:ProkupljePress.com

Italijan dr Vittorio Tandossi (65), koji već četrdeset godina drži lanac restorana u Italiji i Španiji posetio je Prokuplje i kafe- restoran „Chikago“ i kaže da je pica apsolutno najlepša u svetu.

-Ovo je najbolja pica koju sam probao u svetu, ne računajući Italiju. Mogu slobodno da kažem da je testo baš kao da ga je pravio najbolji pica majstor u Italiji. Apsolutno savršeno i zato što ga pravi srpski kuvar, a ne Italijan, ono je dobilo duplu ocenu- kaže nakon što je probao picu u ovom restoranu.

Vitorio je neprikosnoven majstor u gastronomiji koji je oduševljen onim što je zatekao u ovom restoranu i Prokuplju. Kao neko ko je u tom svetu, zna da oceni kvalitet ovog svetskog specijaliteta koji dolazi iz Italije i najpopularniji je obrok svima.Kaže da je restoran moderan, prijatan, konforan.

-Testo je u pici najvažnije. Ovo je onakvo kakvo treba da bude. Perfektno. I zaista Prokuplje ima čime da se ponosi- komentariše on nakon što je naručio, a zatim i probao i pojeo Margaritu, sinonim pice u Italiji.
-Znate da je ova pica dobila ime po italijanskoj kraljici i sinonim je za jednostavno savršenstvo u ukusu. Od nje je sve krenulo i eto sada svet zna za nju- priča nam Vittorio dok sa uživanjem degustira picu u kafe- restoranu „Chikago“.

-Večeras sam ponovo ovde zato što sam se morao vratiti posle prve degustacije fantastične pice u kafe restoranu „Chicago“ po pozivu mog dragog prijatelja Aleksandra. Pored svega ova picerija super moderna sa divnom atmosferom i osvežavajućim bojama vam dozvoljava da uživate u svakom trenutku. Pored pice možete naći druge soecijalitete: ćevapčići, odnosno srpski gril, različite poslastice, kolače i torte, sladoled i baš zbog toga sam morao da se vratim i probam nova iskustva i specijalitete srpske kuhinje- kaže Vittorio u razgovoru sa nama.

Tu je da oceni, foto:ProkupljePress.com

On trenutno ima lanac restorana u Milanu, Napulju i na Ibici i kao neko sa višedecenijskim iskustvom tvrdi da je kafe restoran „Chikago“ potpuno po svetskim standardima.

-Znate, zaista nije lakko da se napravi dobra velika pica. To je majstorstvo i ja čestitam pica- majstoru u ovom restoranu. U svemu je najvažnije testo, koje mora da odstoji od 12 do 15 sati jer je jedino tako izdašno, onakvo kakvo treba da bude, a to se ovde vidi- objašnjava on po čemu se ove pice odvajaju od ostalih.

Vedar čovek, koji je prošao čitav svet i ima kulinarstvo u malom prstu, objašnjava da je tajna dobrog života u tri slova S: zdravlje, novac i pamet (salute, soldi, salute mentale) .

-Volim Srbiju, volim i bivšu Jugoslaviju. Još uvek se sećam kaada sam sa ocem prvi put posetio sada bivšu Jugoslaviju. Nikada ne mogu zaboraviti gibanicu koju sam tada probao. I od tada vrlo rado se vraćam ovoj zemlji. U svemu, ona je slična Italiji a u kulinarstvo, ako što vidite, i u korak sa nama- zaključuje naš sagovornik, kojem je ovo druga poseta Prokuplju i restoranu „Chikago“ za dva dana.

-Jednostavno, morao sam da se vratim- dodaje on.

I složili smo se, oboje, da su Italija i Srbija vrlo slične i da obe zemlje imaju divne ljude koji vole život.

Iz oficijalnog razgovora, brzo se prešlo na prijateljsko časkanje, što je i suština novog poznanstva. Nekako se sve uklopilo u Kafe restoranu „Chikago“ u jednu savršenu celinu...

 

P.S. Bogati smo onoliko koliko novih kultura i ljudi upoznamo.....