ds

POLICIJA JE NEOSNOVANO ZADRŽALA NAŠE ČLANOVE

1 min čitanja
POLICIJA JE NEOSNOVANO ZADRŽALA NAŠE ČLANOVE
PU Prokuplje, foto:Prokuplje press.com

KOALICIJA SRBIJA PROTIV NASILJA PROKUPLjE obaveštava javnost da su potpuno neosnovano tri kandidata za odbornike Skupštine Grada Prokuplјa na izbornoj listi SRBIJA PROTIV NASILJA-PROKUPLJE, predloženi od strane Demokratske stranke, uklјučujući i drugog na listi, predsednika Gradskog odbora Prokuplјe Demokratske stranke Slavišu Momčilovića zaustavlјeni, legitimisani i zadržani preko sat vremena od strane službenika Policijske uprave u Prokuplјu, uz nekorektno i agresivno ponašanje jednog od njih.

Kada su tražili obrazloženje ovakvog postupanja, dobili su odgovor da su navodno prekršili izbornu tišinu iako nikakvog dokaza za tako nešto nema.

Smatramo da je ovakvo postupanje klasičan vid zastrašivanja i pritiska na jednu izbornu listu koja učestvuje na lokalnim izborima.

Uzimajući u obzir sva dešavanja u Prokuplјu od momenta raspisivanja izbora, apelujemo na sve nadležne organe da se u svom postupanju isklјučivo drže zakona i pravila službe i da omoguće sprovođenje izbornog procesa u duhu Ustava, zakona i dobrih demokratskih običaja.