PET MILIONA OBEZBEĐENJE ZA ČETIRI MESECA

1 min čitanja
   PET MILIONA OBEZBEĐENJE ZA ČETIRI MESECA
Ulaz u bazen, foto:ProkupljePress.com

Grad Prokuplje je raspisao javnu nabavku, vrednu pet miliona dinara, za fizičko obezbeđenje koje će trajati četiri meseca. To znači da će za čitavu godinu ova usluga da košta građane Prokuplja 20 miliona dinara.

Reč je o obezbeđivanju Sportske hale „Dr Zoran Đinđić“ , Tržnog centra „Sokolana“ , Gradskog bazena i Odmarališta „Beli Kamen“. Od toga, obezbeđenje u hali i odmaralištu treba da je tu 24 sata svakog dana, a na bazenu i u „Sokolani“ od 7 do 22 sata svakog dana.

Ono što je zanimljivo je da su u i prošloj godini oni na isti način obezbeđivali ove objekte, ali mi znamo, i lično smo se uverili, da ni na bazenu niti u odmaralištu, radnici tog obezbeđenja nisu bili. I u „Sokolani“, a obzirom da su skitnice spavale na terasi  nije bilo obezbeđenja, a u hali ih ima kada je neki sportski događaj.

Čak smo ranije pisali i o tome da je sva oprema sa bazena ukradena, ali do sada niko nije odgovarao za to.

Ipak, niko to nikada, sem nas, nije proverao.

Podsećanja radi, naprednjaci su ugasili Sportski centar Prokuplje, koji je gazdovao ovim objektima i između ostalog ih i održavao i čuvao. Tada je na primer u Odmaralištu na Belom Kamenu bilo zaposlenih koji su zaista tamo bili 24 sata svih 365 dana u godini. Ipak, ta ustanova je likvidirana, kao nerentabilna i nepotrebna, ali se i dalje plaća za nju, kao što se i plaćalo.