PARK „9. OKTOBRA“ PONOVO JE STARI

1 min čitanja

U prethodnih deset dana zaposleni u privatnom preduzeću „Demetra AB“ koji obavljaju uslugu održavanja gradskog zelenila čistili su park Osnovne škole „9.oktobar“  i čitav prostor oko njega. Ostalo je još da se pokupi svo granje koje je orezano, ali sada sve izgleda, barem prema komentarima čitalaca koji su nam poslali slike i snimke, potpuno drugačije.  I mi smo obišli prostor, te se uverili da je zaista tako.

Ovaj park je nakada bio ponos Prokuplja i jedna od najlepših u bivšoj Jugoslaviji, a za njegovo uređenje zaslužan je dugogodišnji nekadašnji direktor škole sada pokojni Dragan Borisavljević. Redovno su ga održavali zaposleni u školi,dok je direktor bio Borisavljević, a često su i učenici imali radne akcije. Onda je zapušten. Posebno uveče postao je mesto okupljanja omladine, a onda je održavanje nekako stalo. Na inicijativu same škole, „Demetra AB“ je ponovo uredila prostor, ali i sav pojas oko škole, koji podrazumeva i dečije igralište iza škole.

Prema najavi iz škole, oni će da nastave sa uređivanjem, a mi evo apelujemo na građane da malo više povedu računa i da ne prljaju ovu lepotu!


0


0

The post PARK „9. OKTOBRA“ PONOVO JE STARI appeared first on Prokuplje press.