OVDE NIKO NE SME DA OTVORI KAFIĆ

1 min čitanja

Iako je Garić jedno od najnaseljenijih prokupačkih naselja, verovali ili ne, niko do sada nije otvorio kafić u njemu. Po malo čudno, ali i nije, ako se uzme u obzir da ga od centra grada deli samo reka Toplica, ali upućeni kažu da nije to u pitanju….

-Ko bi smeo da se usudi da otvori kafić i tako dežura po čitav dan svima koji odluče da je to odlično mesto da se okupe i popiju nešto, odnosno da se napiju. Imali smo u nekoliko navrata nekoliko kafanica, ali vlasnici jedva čekaju da ih zatvore, čak to čine brže nego što otvore- komentarišu stanovnici Garića zašto u njihovom kraju nema kafića.

Ima brzih hrana, naravno, ali i one su otvorene nedavno, jer je zaista velika cirkulacija građana, ne samo zbog Bolnice i Doma zdravlja koji je izmešten, već i zbog radnika svih preduzeća i fabrika koje su tu. U njima nema alkohola. Postoji i kafanica, ali je ona skromna. Benzinska pumpa je od pandemije Kovida-19 postala mesto okupljanja, ali ipak, neko mesto za noćni izlazak, ili barem za prepodnevnu kafu nema.

I pijaca uspeva, fabrike takođe, prodavnice isto, sada i stanovi, ali kafići ne.

Što je sigurno, sigurno je!


17


0

The post OVDE NIKO NE SME DA OTVORI KAFIĆ appeared first on Prokuplje press.