Ovaj režim je građanima oduzeo pravo da slobodno biraju i odlučuju. Sad nam se smeje u lice

2 min čitanja
Ovaj režim je građanima oduzeo pravo da slobodno biraju i odlučuju. Sad nam se smeje u lice
Biračko emsto, foto:ProkupljePress.com

U Srbiji, 17. decembra je streljana demokratija. Streljanju je prethodila kampanja koja je bila produžetak obračuna režima sa grupama neistomišljenika bez obzira da li samo pozivaju građane da glasaju, kao što su uradili ljudi okupljeni oko Proglasa ili su učestvovali na izborima, piše Nova.rs.

U tom obračunu zloupotrebljen je ceo državni aparat, aktivirani crni fondovi koji su pune koruptivnim poslovima a pararežimske kriminalne bande su služile za sprovođene i obezbeđenje izborne krađe, ne samo u Srbiji već i u regionu. Ovo ne vide samo oni koji su slepi kod očiju ili im je lični interes zamaglio vid.

31, October, 2019, Belgrade – Press conference of Dragan Djilas, the president of the Freedom and Justice Party. Dragan Djilas and Branko Miljus. Photo: A.K./ATAImages. 31, oktobar, 2019, Beograd – Konferencija za novinare predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa. Foto: A.K./ATAImages.

Pre ovoga režim je kidnapovao istinu a državu privatizovao kako bi se u mraku bogatili na račun građana koji žive u strahu od nasilja u kome se kao društvo davimo i nesigurnosti zbog toga što sistem u naprednom zlatnom dobu nije podrška već teret za ljude.

Nakon svega toga, nakon krvavih košulja i crnih barjaka, ovaj režim je građanima oduzeo pravo da slobodno biraju i odlučuju. A onda su nam organizovanom, udruženom akcijom ukrali i glas. I sada nam se smeju u lice. I to zna svaki dobronameran čovek, to znaju svi međunarodni posmatrači koje je država Srbija pozvala da posmatraju izbore, to znaju svi kontrolori koji su prikupili i dokumentovali dokaze o izbornom inženjeringu.

Dakle ne pričamo mi danas o rezultatima jednih izbora već o režimskom bezakonju koje je poništilo život i jedino što nam je ostalo – naš glas.

Nema više prostora za uzmicanje. Put je jasan. Dokaze imamo. Izvođači su poznati. Sve zavisi on nas. Vreme je za obdukciju demokratije, utvrđivanje odgovornosti počinioca i nalogodavaca i terapiju koja podrazumeva paljenje svetla, reanimaciju društva i ponavljanje izbora.

Branko Miljuš, član Predsedništva Stranke slobode i pravde

Izvor: Nova.rs