OSNOVNI SUD IH PUSTIO NA SLOBODU

1 min čitanja
OSNOVNI SUD IH PUSTIO NA SLOBODU
Osnovno tužilaštvo u Prokuplju, foto:ProkupljePress.com

Nakon što su N.K. (43) i M.M. (46) iz Prokuplja učinili krivično delo teška krađa u pokušaju, a prethodno je N.K. u centru grada u Pešačkoj zoni jurio muškarca i ženu nožem, sudija za prethodne postupke Osnovnog suda u Prokuplju je nakon hapšenja pustio osumnjičene da se brane sa slobode. Na tu odluku, Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uložilo je žalbu.

-Nezadovoljno rešenjem Osnovnog suda u Prokuplju kpp br. 1/24 od 11.1. 2024.godine kojom je odbijen predlog tužilaštva da se osumnjičenima M.M. (46) i N.K. (43) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u pokušaju u saizvršilaštvu iz člana 204 stav 1 u vezi člana 30 i 33 Krivičnog zakonika na osnovu odredbe člana 211 stav 1 tačka 3 ZKP odnosno opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, osnovno javo tužilaštvo u Prokuplju je veću ovog suda uložilo žalbu na ovu odluku- navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju.

Podsećanja radi, N.K. je tokom jučerašnjeg dana pretio nožem muškarcu i ženi, pa je slučaj prijavljen policiji, koja ga je rpivela, a zatim pustila. U večernjim satima zajedno sa M.M. on je obio kuću u naselju Garić, u kojoj je vlasnik odsutan, te je to prijavljeno i policija ih je zatekla u kući i uhapsila. Određena im je mera policijskog zadržavanja do 48 sati, ali su po odluci Osnovnog suda pušteni, iako je reč o višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela.