Opozicija u Nišu: Priznajte da ste izgubili, budite dostojanstveni

2 min čitanja
Opozicija u Nišu: Priznajte da ste izgubili, budite dostojanstveni
Dokazali da je bilo izborne krađe, foto:ProkupljePress.com

Dr Dragan Milić ispred grupe građana kazao je na konferenciji za novinare opozicije poručio SNS da je viteški da priznaju poraz.

-SNS nema većinu u Nišu i to cela Srbija zna Priznajte ono što je istina, da ste izgubili Niš- kazao je dr Milić.

On je istakao da najveća opština u Nišu Medijana ubedljivo želi nove ljude. To pokazuje razlika u glasovima, koja je 6.000.

-Već smo se dogovorili da ukinemo neka nepotrebna radna mesta koja su služila za podmirenje glasačkog tela. Radićemo za dobrobit građana, a ne stranke – naglasio je dr Milić.

Tako će Medijana postati prva slobodna opština u Srbiji. Dr Milić je dodao da oni neće prihvatiti nove izbore, jer su što se njih tiče oni završeni.

Đorđe Stanković ispred koalicije “BIramo Niš” govorio je o svim nepravilnostima koje je uočio pravni tim koji je tokom noći pregledavao biračke spiskove i rezultate izbora.

-Uz pomoć Ruske stranke koja nije ni mogla da se kandiduje oni su dodali potrebne glasove. Mi smo još 21. Maja podneli krivičnu prijavu protiv te stranke, kao da smo znali. Ono što želimo je da se prizna objavljeni rezultat 3.juna u 5 časova ujutro kada je nedvosmisleno opozicija pobedila na izborima. To je stvarni rezultat, a ne onaj kasnije koji se pojavio, kada su dodavali fantomske glasove- nagalsio je Stanković.

On objašnjava da su se na mnogim izbornim mestima, što je utvrdio pravni tim, naknadno pojavljivali novi glasovi, da se ne slaže broj upisanih birača, sa onima koji su izašli, da je utvrđeno da na mnogim biračkim mestima ima više glasačkih listića nego lica koja su upisana u birački spisak.

-Išli su na mikro dodavanje, kako se ne bi primetilo, ali smo mi sve pregeldali. Ići ćemo pravnim putem I dok ne ispcrpimo sve mogućnosti dokazivanja izborne krađe, nećemo odustati- naglasio je on.

Konferenciji u Medija centru su prisustvovali članovi Grupe građana "Dr Dragan Milić", koalicije "Biramo Niš", liste "I ja sam Niš - Kreni-promeni" i liste "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Konferenciju koja je održana možete pogeldati putem linka:

https://www.facebook.com/Prokuplje123/posts/pfbid02tFXBcVqEJd5qwCv9VR7RvfxdqsKZaisaUsnmThjDxTZY4rLCyEmApKVVUtYw48PMl?notif_id=1717575349546887&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Podsećanja radi, tokom noći između utorka i srede pravnom timu koalicije "Biramo Niš" je pregledao svžav materijal GIK.  

Prema prvim rezultatima Gradske izborne komisije na lokalnim izborima u Nišu lista “Aleksandar Vučić - Niš sutra” osvojila je 44,31% glasova, odnosno 30 mandata, grupa građana “Dr Dragan Milić” 24,49% glasova i 16 mandata, koalicija “Biramo Niš” 16,2% glasova i 10 mandata. Po 2 mandata osvojili su Kreni-promeni “I ja sam Niš”(3,93%) i “Ujedinjeni - Nada za Niš” (3,88%), dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

Po broju glasova Nišlija i Nišlijki, opozicija ima više, samo 4 opozicione liste koje su prešle cenzus imaju 53.799 glasova, a SNS sa SPS-om ima 49.243.