OD AUTOMOBILA NE MOŽE DA SE PROĐE

1 min čitanja

Stanovici ulica Pane Đukić i Liparske muku muče sa nepropisno parkiranim vozilima radnika Fabrike „Leoni“ koja je na ulazu u ove dve ulice. Iako postoje u samom krugu fabrike čak dva parkirališta, vozila su na sve strane, duž čitave ulice.

Poseban problem je sam deo do fabrike, gde je asfalt prilično uzak, često okupiran tim vozilima i ne može da se prođe.

-Deca ne mogu da se igraju, jer ih ne samo parkirana kola, već i pojačana frekvencija saobraćaja ozbiljno ugrožava. Nedavno vozilo Hitne pomoći nije moglo da prođe od tih vozila i ukaže pomoć licu, a  da ne govorimo na primer o nemogućnosti vatrogasnih vozila da se probije zbog automobila i sličnih. Ne znamo koliko puta smo prijavljivali i policiji i fabrici i opet sve isto- jadaju se stanovnici Liparske ulice.

Reč je o potpuno nepropisno parkiranim vozilima, koja niču na sve strane.

-Svakodnevno imamo problem, prijavljujemo, oni ih kažnjavaju i opet isto. Smećari ne mogu da prođu, pa nam i ne prazne kante, totalni užas. Ubiće  neko dete, posle će da bude kasno. Apelujemo da parkiraju na parkingu, ali ne, ovde im je bliže i lepše- dodaje stanovnik Liparske ulice.

Ranije, u doba korone, upravo ti vozači, kao i radnici “Leonija” su pravili ogromna smetlišta upravo na ovom potezu. Nije moglo da se prođe od iskorišćenih hiruških maski, praznih paklica cigareta…Tadašnje Javno komunalno preduzeće “Hammeum” je čistilo taj potez, ali uzalud. I mi smo itervenisali, pa se na kraju bacanje smeća smanjilo.  

                                  ZA MESEC DANA NAPISANO 92 PREKRŠAJNA NALOGA

Saobraćajna policija je u period od 1.juna do 30. Juna ove godine napisala 92 prekršajan naloga za nepropisno parkiranje, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Prokuplje. U tom istom period dokumentovano je, kako kažu u PU Prokuplje još osam naloga i ti postupci su u toku.


0


0

The post OD AUTOMOBILA NE MOŽE DA SE PROĐE appeared first on Prokuplje press.