OBELEŽAVANJE “DEČIJE NEDELJE”

1 min čitanja

Predškolska ustanova „Neven“ se i ove godine pridružila obeležavanju manifestacije „Dečija nedelja“, koja se različitim programima, održava od 2. do 8. oktobra. Ove godine se obeležava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“, a posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

-Mi smo danas započeli obeležavanje ove naše veoma važne nedelje, kada deci, ispunjavamo sve njihove male i velike želje. Prvi dan naše „Dečije nedelje“ je tradicionalno „Dan za dečije stvaralaštvo“. I ovaj put smo naše mališane izveli na gradski trg, na kome su vrlo kreativno i maštovito oslikavali ono što osećaju i priželjkuju da imaju- rekli su u Predškolskoj ustanovi „Neven“.

Kako dodaju, sutrašnji dan, utorak, predviđen je za humanost i tada će tu svoju osobinu, na delu pokazati ovi naši najmlađi sugrađani, sakupljanjem igračaka, odeće i obuće za decu, kojoj je pomoć potrebna.

-Samo jedan dan smo obeležili kao „Dan za humanost“, ali naši najmlađi korisnici svoju dobrotu i plemenitost prema drugima, pokazuju svakodnevno na različite načine. Na ovaj način, sakupljanjem igračaka i obuće i odeće, to će činiti do kraja „Dečije nedelje“, istakli su u ovoj ustanovi.

U sredu 4. oktobra, danu namenjenom poštovanju dečijih prava, predškolci ove ustanove, obićiće će Gradsku kuću, gde će ih primiti i sa njima razgovarati gradonačelnik Grada Prokuplja. Naši najmlađi sugrađani u Predškolskoj ustanovi „Neven“, u okviru manifestacije „Dečija nedelja“ imaju i dan koji je namenjen sportu. Ovoga puta to je četvrtak 5. oktobar i tada će se tradicionalno održati „Šareni kros“, posle koga će najbolji biti nagrađeni. U danu, koji su posvetili umetnosti, polaznici ove obrazovne ustanove, imaće priliku da uživaju u pozorišnoj predstavi Lutkarskog pozorišta „Pepino“ iz Niša, kojom se i završava obeležavanje ovogodišnje „Dečije nedelje“.

Izvor: sajt Grada Prokuplja


2


0

The post OBELEŽAVANJE “DEČIJE NEDELJE” appeared first on Prokuplje press.