O NJEMU NIŠTA NE MOŽEMO DA NAĐEMO

2 min čitanja

Danica i Antonije Igrutinović iz Beograda proučavaju korene Antonijeve porodice i njihove tragove u Kuršumliji  i već mesecima ne mogu da reše jednu misteriju. Dane provode po istorijskim arhivima u Srbiji, tako provode odmor. Čak su došli I do turskih izvora, ali o Antonijevom pretku Aleksandru koji je živeo u kuršumlijskom selu Visoka ni slovo. Znaju samo da je preminuo i da je sahranjen, ali podataka o tome nema ni u crkvenim knjigama.

-Želimo da saznamo sve o Antonijevoj porodici i zato smo krenuli u istraživanje. Došli smo do mnogih porodičnih misterija i tajni, podataka, samo o Aleksandru nema ni reči, ali nigde- priča nam Danica.

Niko od rodbine ne govori ništa, čak i ako možda zna, te je ova ličnost za njih postala izazov.

Zatekli smo ih u Istorijskom arhivu Toplice gde su kako kažu, dolazili već više puta. Igrutinovići su došli sa Golije, baš u Kuršumliju, a deo je izgleda prešao u Kraljevo.Taj rpelazak se dešavao baš dok je Aleksandar bio živ.

-Pronašli smo podatke i o njegovom ocu, dedi, a o njemu ništa. Znamo da je preminuo, pa se žena preudala u Kraljevo. Čak smo našli i potomke i stupili u kontakt sa njima. Kakos u oni smao po majci rođake mom suprugu, niko za Aleksandra nije čuo. Znate ta misterija oko njega nas još više tera da je otrkijemo- kaže Danica.

Antonije je srećan što je njegova supruga krenula sa njim u spoznaju sebe isvojih korena. Kaže da mu je ona velika podrška i da čak mnogo više o svima njima zna od njega.

-Prošlost je prava mistika. Nikada ne znaš gde će te odvesti i taj lavirint nas je potpuno okupirao. Uporno se vrtimo ovde jer je sigurno tajna tu negde. Da li je Aleksandar prešao sa suprugom u Kraljevo, pa tamo preminuo, a ona se preudala, ili je preminuo, pa ona otišla, sve je moguće- komentariše Antonije nadvijen nad knjigom sa bezbroj imena koja opisuje i trajno čuva sve nekadašnje ljude u Kuršumliji.

Neće odustati dok ne dođu do istine, a kako kažu. Slučajan susret sa nama možda im i pomogne da neko prepozna mističnu osobu koja im mesecima zadaje muke.


0


0

The post O NJEMU NIŠTA NE MOŽEMO DA NAĐEMO appeared first on Prokuplje press.