Novi aparati za Hitnu

1 min čitanja
Novi aparati za Hitnu
Obnovili opremu, foto:sajt grada

U Hitnoj službi Zdravstvenog centra Toplica danas su stigli novi aparati koji su nabavlјeni od sredstava Saveta Evrope koje je Grad Prokuplјe dobio za nabavku medicinskih uređaja u sklopu Romakted programa u okviru druge faze.

Donacija se sastoji od defibrilatora i tri EKG aparata, a na korišćenje Službi za hitnu pomoć i direktorki Zdravstvenog centra Toplica, uručio ih je gradonačelnik Prokuplјa Miroslav Antović.

 -Prilikom odabira uređaja vodilo se računa o potrebama Hitne službe, tako da su i ovi aparati upravo ono što im najviše treba u njihovom svakodnevnom radu. Nadam se da će sa novom medicinskom opremom mnogo lakše raditi i pružati usluge preventivnog pregleda stanovništva-kazao je Antović.

Direktorka Zdravstvenog centra Toplica, dr Jelena Nikolić je izrazila zahvalnost lokalnoj samoupravi i naglasila da će novi medicinski aparati zameniti stare, dotrajale i da je njihov značaj veliki jer oni upravo spašavaju lјudske živote.

Služba za hitnu medicinsku pomoć pokriva celo područje grada Prokuplјa, a kako je istakao načelnik službe, dr Srđan Mijatović, u slučaju potrebe, njihove ekipe deluju i van tog područja. Dnevno se u proseku 70 pacijenata javi za hitnu medicinsku pomoć, od kojih većina bude zbrinuta u ambulanti,