Nove prve nagrade za učenike Muzičke škole

1 min čitanja
Nove prve nagrade za učenike Muzičke škole
Muzička škola "Kornelije Stanković" porkuplje, foto:ProkupljePress.com

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije koje se održava ove nedelјe u Beogradu u ponedelјak 15. aprila učenik Muzićke škole "Kornelije Stanković" Prokuplje sa odseka Klarinet Mihajlo Todorović osvojio je prvu nagradu 95 poena. Mihajlo je u klasi nastavnika Nikole Stefanovića dok je klavirski saradnik bila nastavnica Natalija Rašić.

U utorak i sredu 16. i 17. aprila na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije učestvovale su i tri učenice sa odseka Solo pevanje i to Miona Bulatović koja je osvojila drugu nagradu sa 94 poena, Kalina Pavlović drugu nagrada sa 86 poena i Mina Đokić treću nagradu sa 81,67 poena. Klavirska saradnja za sve tri učenice nastavnica Natalija Rašić.

-Pored uspeha đaka sa odseka Harmonika ponosni smo na činjenicu da imamo fantastične rezultate i na odsecima Klarinet i Solo pevanje. Do kraja nedelјe, tačnije za vikend, naši učenici učestvuju na međunarodnom takmičenjima horova u Valјevu i Međunarodnom takmičenju Solfeđa i Teorije muzike u Beogradu,očekujemo još puno lepih vesti sa predstojećih takmičenja- najavio je direktor škole Vladimir Drobnjak.

Od početka sezone takmičenja, učenici ove škole beleže fantastične rezultate, kao naravno i ranijih godina.