NOVA PIJACA U VODI JER JE KROV PREVISOK

1 min čitanja

Prokupačka nova Zelena pijaca, čiji je završetak radova više puta odlagan, pa konačno završena i koju je svečano otvorio krajem juna ove godine ministar državne uprave Aleksandar Martinović, delimično je pod vodom!

Prva dva reda tezgi kod ove prve male kiše koja je pala tokom dana poplavljena su vodom, jer je krov previsok, pa ne štiti od kiše.  

-U prvom i drugom redu tezgi pijačni prodavci ne mogu da prodaju svoje proizvode čim je krenula blaga kiša. Šta će biti kad krenu jače kiše ili kad krene zima? A pojedini prodavci plaćaju Demetri preko 30.000 hiljada mesečno za zakup tih tezgi, a u ovom slučaju su sprečeni da rade- objašnjavaju prodavci na toj pijaci koji su danas bili očajni kada su videli da su tezge pod vodom.

Sam Martinović je, kada je došao da otvori pijacu, a zbog njegovog dolaska su naprasno premestili prodavce na ovoj lokaciji, kazao da je reč o “najsavremenijem objekatu u ovom delu Srbije, a u izgradnji su korišćeni najsavremeniji materijali”.

U ovaj objekat je uloženo preko 350 miliona dinara, čak se pominnje cifra od 385 miliona dinara. Od tog novca 20 miliona je dala lokalna samouprava Prokuplja, a ostatak novca je iz sredstava EU i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Prostire se na 2.860 kvadrata, pored 126 tezgi za voće i povrće ima i 14 lokala tri magacina i dva javna toaleta. Trebalo je da se završi i otvori još 2019. godine, ali su radovi kasnili i produžavan je rok za završetak. Izvođač radova je bila firma “Arhikom” iz Novog Sada i ugovor sa njom je potpisan tek krajem 2021. godine, znači skoro tri godine kasnije od samog početka radova, odnosno izgradnje pristupnog platoa.

Da i dalje nije završena, ali su prodavci morali da se presele sa nekadašnje Male pijace na ovu, baš zbog dolaska Martinovića, pokazuje i to da se tek sad trenutno radi most koji Sokićev bulevar povezuje sa pijacom.

Naplatu i održavanje ove nove epohalne pijace koja nije izdržala prvi manji pljusak, obavlja koncesionarsko preduzeće “Demetra AB” .


6


0

The post NOVA PIJACA U VODI JER JE KROV PREVISOK appeared first on Prokuplje press.