NOVA GENERACIJA PROKUPAČKIH BOKSERA KRENULA SA TRENINZIMA

2 min čitanja

Preko dvadesetak mališana sinoć je u Plavoj sali Sportske hale „Dr Zoran Đinđić“ prisustvovalo prvom treningu Škole boksa koja je otvorena u okviru Bokserskog kluba „Topličanin“. Kako je dugo godina boks bio zapostavljen, ovo je prvi znak da se on polako vraća na scenu prokupačkog sporta i da će zahvaljujući trudu i upornosti rukovodstva kluba, ali i dvojici prvaka Vuku Bjeletiću i Salku Kurtešiju, on započeti nove korake ka slavi.

-Naši rezultati doprineli su pre svega da nam Bokserski savez Srbije pomogne da opet stanemo na noge.Pre par godina krenuo sam sa jednim bokserom. Nismo odustali ni on ni ja, pa je došao drugi i rezulati su urodili plodom. Vuk Bjeletić (12) je dvostruki prvak države za 2021. i 2022. godinu, a Salko Kurteši (10) je državni prvak za 2022. godinu i ima srebrnu medalju Jugoistoka Srbije. Zahvaljujući njima, o boksu se opet govori i evo nas sa novim budućim prvacima- kaže Zenko Mutić, koji je sa Nikolom Martinovićem trener BK „Topličanin“.

Martinović je dugo živeo u Beogradu i sada se vratio u Prokuplje te želi kao iskusan bokser da pomogne u radu kluba.

-Cilj nam je da vratio staru slavu. Ja lično sam kao mali trenirao kod Šabana, kasnije u mnogim drugim klubovima, ali Prokuplje je srce boksa i to treba da se zna- kaže novi trener BK „Topličanin“ Nikola Martinović.

Rukovodstvo kluba podseća da su uslovi u kojima su radili bili katastrofalni, te su im sada nove prostorije donele još jednu motivaciju više da budu što bolji.

-Zahvaljujući pre svega Bokserskom savezu Srbije, a onda i mnogim Prokupčanima mi imamo prostor kojim svako može da se pohvali. Ovom prilikom želim da se zahvalim preduzeću „Braneks“ koje nam je doniralo gvožđe i konstrukciju za sprave, zatim Kafiću „Herc“ na majicama, Grafičkom studiju „Čakić“ na štampi, ali i Ćevabdžinici „Stole“ koja nam godinama donira hranu i sve što potražimo za takmičenja. Sada je na nama da opravdamo to poverenje- kaže predsednik BK „Topličanin“ legendarni prokupački bokser Bratislav Ristić Ćure.

Oni se zahvaljuju i lokalnoj samoupravi na podršci i tome štto im je obezbedila prostor.

Naši bokseri su spremni da vrate staru slavu. Imaju sve uslove za rad, decu koja žele da treniraju. Pred njima je i velika odgovornost da opravdaju poverenje koje imaju, a mi znamo da će to i učiniti.

Boks se vratio u Prokuplje!

                                 ŠKOLA BOKSA

U Školi boksa se orgaizuju treninzi svakog radnog dana od 19 sati u Plavoj Sali Sportske hale „Dr Zoran Đinđić“. Ona je besplatan za sve polaznike. Svako ko želi može da se upiše.


0


0

The post NOVA GENERACIJA PROKUPAČKIH BOKSERA KRENULA SA TRENINZIMA appeared first on Prokuplje press.