Nižu se prve nagrade za učenike muzičke škole

3 min čitanja
Nižu se prve nagrade za učenike muzičke škole
Muzička škola u Prokuplju, foto:ProkupljePress.com

Vikend koji je za nama bio je izuzetno uspešan za učenike Muzičke škole "Kornelije Stanković" Prokuplje, jer su se nakon takmičenja koja su organizovana, vratili sa mnogobrojnim nagradama.

Tako je u subotu 20. aprila Hor škole je učestvovao na Međunarodnom takmičenju horova u Valјevu i osvojio prvu nagradu i 91 poen, ako i specijalnu nagradu za muzičko-scenski nastup. Dirigent hora je nastavnica Sanja Stojković Antović, a klavirska saradnja je nastavnik Denis Sušica.     

Na takmičenju "Dani Harmonike" u Uglјeviku u Republici Srpskoj, koje je održano od 19. do 22. aprila učenici odseka harmonika iz klase nastavnika Dušana Markovića, Luka Đorđević i Bogdan Kocić su pobedili u svojim kategorijama osvojivši maksimalnih 100 poena!  

Takođe u subotu 20. aprila u Aleksincu je održano takmičenje "Viva harmonika" gde su učestvovali naši učenici sa odseka harmonika. Imali smo dva predstavnika iz isturenog odelјenja u Žitorađi, a to su Vasilije Dinić koji je osvojio prvu nagradu sa 94 poena i Vojin Zekić takođe prva nagrada sa 90 poena. Obojica su u klasi nastavnika Dalibora Dabića. Na istom takmičenju predstavlјao je školu  i učenika iz isturenog odelјenja u Kuršumliji Ilija Novaković i osvojio drugu nagradu sa 85 poena. Ilija je u klasi nastavnika Vladimira Pavlovića. Imali smo i predstavnika iz Prokuplјa u Aleksincu a to je Mihajlo Stanojević u klasi nastavnika Olivera Mladenovića koji je osvojio prvu nagradu sa 95 poena!     

 U nedelјu 21. aprila 14 učenika škole je učestvovalo na Međunarodnom takmičenju solfeđa i teorije muzike u Beogradu. Nastavnica Milјana Pavlović je vodila četiri učenika i svi su osvojili prve nagrade, odnosno Matija Ojdanić iz solfeđa sa 97,33 poena uzeo je I nagradu, a Savo Radenović, Neda Kovačević i Ana Đorđević su svi pojedinačno imali po 100 poena iz Teorije muzike i osvojili prva mesta. Suzana Sudimac nastavnica iz isturenog odelјenja u Kuršumliji na ovom takmičenju imala je tri učenika, te je Jovana Čolović iz Teorije muzike sa 85 osvojila II nagradu, Pavle Radosavlјević iz Teorije muzike sa 97,5 poena dobio je I nagradu, kao i Anđela Ristić sa 98 poena. Nastavnica Lidija Mitrović vodila je dva učenika te je Anka Prelić iz Teorije muzike  sa osvojenih 100 poena dobila I nagradu, a Dunja Marković Iz Teorije muzike sa 65 poena dobila je pohvalu. Maja Jovanović nastavnica iz Prokuplјa vodila je dva učenika i oba su osvojila prvu nagradu, Mihajlo Todorović solfeđo 98,66 poena i Ana Đurić teorija muzike  sa 96 poena. Učenici Sanje Stojković Antović nastavnice iz isturenog odelјenja u Žitorađi Petar Slavković, Anastasija Milenković sa po osvojenih 100 poena iz Teorije muzike osvojili su prva mesta, kao i  Teorija muzike  100 I nagrada Dunja Milenković  koja je iz Teorije muzike imala 92 poena.    

-Veoma smo srećni i ponosni svi u školi na naše učenike i njihove nastavnike. Nižu se uspesi na svim odsecima kako u matičnoj školi u Prokuplјu tako i u sva tri isturena odelјenja u Žitorađi, Kuršumliji i Blacu što treba da čini ponosnim sve u čitavom Topličkom okrugu- kazao je nakon ovog uspešnog vikenda direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak.

I tako je godinama unazad, učenici ove škole ostvaruju neverovatne uspehe.