NIŠKA KARDIOLOGIJA TRAŽI OD MINISTARKE DA POVUČE PREDLOG

1 min čitanja

Kolegijum klinike za kardiohirurgiju UKC Niš poziva Ministarstvo zdravlja da povuče predlog kojim se predviđa otvaranje bolovanja u trajanju od dve nedelje. Kako je objavio na svom Tviter nalogu direktor te klinike Dragan Milić, taj period mora biti svakako duži.

-Interes pacijenata mora se vratiti na prvo mesto i sistem ne sme izgubiti njihovo poverenje. Gubljenjem poverenja u lekare koji predlažu bolovanja urušava se zdravstveni sistem, a sadašnji predlog o trajanju bolovanja od dve nedelje dovodi do gubljenja poverenja od strane pacijenata, čime se sve ukupno ozbiljno dalje urušava celokupni zdravstveni sistem Republike Srbije – navode u dopisu zaposleni u ovoj niškoj klinici.

Kolegijum klinike za kardiohirurgiju KC Nis poziva ministarstvo zdravlja da povuce predlog kojim se predvidja otvaranje bolovanja u trajanju od 2 nedelje.Taj period mora biti svakako duzi.Interes pacijenata mora se vratiti na prvo mesto i sistem ne sme izgubiti njihovo poverenje. pic.twitter.com/UCx3k4Kkep

— Dragan Milic (@drdraganmilic) August 8, 2023

Ona je poznata po tome što su doktori u njoj svakog vikenda radili kako bi se izgubila lista čekanja  za operacije i spasili životi građana sa juga Srbije, koji su zbog  te liste za operacije i intervencije gubili dragoceno vreme.

U međuvremenu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti rekao da “zbog kritike javnosti, bolovanje ide do mesec dana”.

Ipak, treba znati da su ovi doktori ustali protiv odluke Ministarstva zdravlja.

A da li će Vučić ispuniti to što je rekao, videćemo uskoro u vremenu koje dolazi.


0


0

The post NIŠKA KARDIOLOGIJA TRAŽI OD MINISTARKE DA POVUČE PREDLOG appeared first on Prokuplje press.