NEKIM (NE)LJUDIMA SMETA IVAN GLUŠAC

1 min čitanja

Svi znamo ko je Ivan Glušac. Ima ga na svim događajima i on je u neku ruku postao simbol grada. Znam ga i lično, zajedno smo bili, ista generacija, u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“.Ivan ima svoj svet i poštuje svačiji svet.

Ne znam da je neko ikada imao problem sa njim, da ga je ivan napao, maltretirao. On prođe, osmehne se, ako popričaš sa njim poljubi ti ruku i ode dalje u svom svetu koji malo ko razume, ali većina poštuje.

Ako nećete da mu se javite, ne morate i on to shvata, možda bolje od svih nas, kada neko ne želi da ima kotakt sa njim. A kada popričate sa ovim uvek vedrim i malo drugačijim čovekom, on oseti kada ne želite više i samo ode. O njemu je snimljen i dokumentarni film.

Zašto Vam ovo pričam? Zato što ima ljudi koji se prema Ivanu ne odnose sa poštovanjem, koji ga vređaju i psuju. Ne verujete da neko može da bude toliki nečovek da ga maltretira?

O da, verujte ima.

Ima (ne)ljudi, ja sam lično svedok, da su ga psovali, vikali na njega i pretili mu. I sve je to prošlo tako. Baš na njemu su iskalili svoj besmisleni i neopravdani bes. I sve je to rečeno policiji, a da li će ona nešto da uradi….ne znamo. I znamo ko su, videćemo hoće li policija reagovati.

Znam i osobu koja ga je odbranila od jednog verbalnog napada.

Zamislite, koliko neko treba da nema svesti o tome ko je Ivan Glušac i da se baš na njega obrecuje, da baš njemu viče i da baš njega psuje. I da skoro niko ne reaguje na to. I da se razumemo, ne ponašaju se neljudski prema njemu lokalni političari.

Ivan je draga „velika“ gospodo, institucija za sve vas! On je čovek za sve vas neljude! Sram vas bilo!


7


0

The post NEKIM (NE)LJUDIMA SMETA IVAN GLUŠAC appeared first on Prokuplje press.