Ne treba nam novac, kada je nepravedna igra!

1 min čitanja
Ne treba nam novac, kada je nepravedna igra!
Mladi ipak vole pravdu! Foto:printscreen

Nakon 40 godina od kako se održavaju lokalne radničke igre u Kuršumliji, prvi put je neka ekipa u znak bojkota odustala od finala i odrekla se prve nagrade. Reč je o ekipi Kafića „Mozer“ koja je trebalo da igra finalnu utakmicu u malom fudbalu sa ekipom „Planinke“ koja je zapravo firma čelnih ljudi u lokalnom SNS.

Mladići ekipe Kafića „Mozer“ su izašli na teren u trenerkama i pozdravili se sa svojim poznanicima iz ekipe „Planinka“ te im „predali“ pobedu, jer smatraju da organizator Opština Kuršumlija gleda kroz prste ekipi „Paninke“. Za mladiće je prva nagrada od 50.000 dinara, lepa suma, naravno, ali je kako kažu, pravdoljubivost jača!

Naime, sve je krenulo prošle nedelje kada je su odigrane polufinalne utakmice. Ekipa kafića „Mozer“ zamolila je organizatora da sat vremena odloži polufinalnu utakmicu, kako bi im stigao golman koji je na putu, ali im nije dozvoljeno. Ipak su pobedili. Finale je trebalo da se igra u četvrtak, odnosno petak prošle nedelje, ali je organizator dozvolio da se odloži susret čak skoro nedelju dana, jer dva igrača ekipe „Planinka“ nisu bili u Kuršumliji. Čekalo se da oni doputuju.

-To je nepravda, nefer i nesportsko favorizovanje ekipe koja je bliska vlasti, odnosno koju je sastavilo preduzeće koje je zapravo privatizovalo Kuršumliju. Mi tu nepravdu nismo mogli da podnesemo i odrekli smo se finala. Sport treba da bude izvan svega, ali očito nije- komentarišu igrači Kafića „Mozer“ .

I onda su odlučili u znak bojkota, da im eto dozvole da pobede, odnosno da ne odigraju finale.

Ove sportske igre su veliki događaj u Kuršumliji, koji je ranije okupljao ekipe velikih kuršumlijskih preduzeća, ali je tardicija nastavljena, pa svako privatno preduzeće sada ili firma organizuje svoje timove za ove igre, koje uvek pune salu kuršumlisjke Sportske hale.