NAPRAVILI HOTEL, A ŠUT IZBACILI NA MAGISTRALU

1 min čitanja

Šut nakon radova na kuršumlijskom Hotelu „Evropa“ završio je na magistralnom putu ka Lukovskoj banji, u naselju Dankovići. Ko ga je izbacio, ne znamo, ali je tu i tabla kao obaveštenje da su radovi izvođeni i gde su se izvodili. Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić za sada nije odgovorio na naša pitanja kako je do toga došlo.

Ovaj tek završeni hotel pripada kuršumlijskom preduzeću AD „Planinka“ jer je od lokalne samouprave dobio objekat i nalazi se u samom centru Kuršumlije. Zapravo, on je rekonstruisan u nekadašnjem objektu „Evropa“ koja ima istorijski značaj i sagrađen je 1892. godine. U      Iako je taj objekat imao samo jedan sprat i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika iz Niša, Planinka je uspela da dobije dozvolu da se sagradi još jedan. 

Izgradnja, odnosno prema dozvoli rekonstrukcija objekta podrazumeva u slučaju da je on zaštićen, da se ne menja spoljni izgled, ali je na kraju ipak promenjen. Sve oko ovih radova je bilo sumnjivo dok su se izvodili, počevši od građevinske dozvole koja je data kada su radovi uveliko trajali, do kompletnog rušenja čitave zgrade, na šta je ukazivao kursumlijski odbor Stranke slobode i pravde, ali je ipak „Planinka“ uradila šta je naumila.

I na kraju, kada je ipak sve završeno, neko je šut izbacio na putu.


0


0

The post NAPRAVILI HOTEL, A ŠUT IZBACILI NA MAGISTRALU appeared first on Prokuplje press.