MRTVAKE NOSIMO PREKO LIVADA, JER PUT VIŠE NE POSTOJI!

1 min čitanja

Meštani planinskog sela Gornja Mačina su očajni, jer od kako su im obilne padavine s početka juna ove godine odnele put, oni su potpuno odsečeni od sveta. Ukupno trideset meštana sada nema nikakvu vezu sa ostatkom sveta, a deo su regionalnog puta Žitni POtok- Zlata. Iz lokalne samoprave im je obećavano da će se šteta nastala na putu sanirati, ali od toga izelda da nema ništa.

– Ne znamo više kod koga treba da se obratimo u opštini Prokuplje, svi nam obećavaju ali samo laz: čekamo izborie- jadaju nam se meštani ovog sela.

Dodaju da je situacija alarmantna, jer ne mogu da dođu ni do seoskog groblјa, a kamo li negde drugde. Kažu da preminule voze preko livada i njiva kako bi stigli do groblja.

– Slao je gradonačelnik tri puta njegove ljude da obiđu teren i obećanja produžava zbog rebalansa budžeta od juna meseca. Sramota i grehota, mi uglavnom nemamo pristup selu kolima u 21. veku- objašnjavaju meštani.

Oni su ljudi na lokalnu samoupravu, koja neće da sredi svega dva kilometra ovog puta i dodaju da im je dosta lažnih i praznih obećanja.


5


0

The post MRTVAKE NOSIMO PREKO LIVADA, JER PUT VIŠE NE POSTOJI! appeared first on Prokuplje press.