MORA DA SE ODVOJE PRAVA OD LAŽNIH BOLOVANJA?!

1 min čitanja
MORA DA SE ODVOJE PRAVA OD LAŽNIH BOLOVANJA?!
Ulaz u prokupačku fabriku "Leoni", foto:ProkupljePress.com

Sindikat “Nezavisnost” u prokupačkoj fabrici “Leoni” izdao je saopštenje na svom Fejbusk profilu u kojem obaveštava svoje članove, kao i zapravo sve zaposlene, da su pregovori oko isplate decembarske plate i potpisivanja novog kolektivnog ugovora u poodmakloj fazi, ali da mora da se odvoje oni koji idu na lažna bolovanja!

-Imajte na umu da nam je pored nabrojanih stavki poseban fokus da izdejstvujemo osetnu razliku između zarade operatera koji zloupotrebljavaju bolovanja i operatera koji nisu pribegli bolovanju i podneli najveći teret povećanog obima posla i velikog absentizma, radeći svakodnevno i aktivno na tome da krajnji kupac ne bude zaustavljen. Definitivno nekako moramo napraviti razliku između pravih i lažnih bolovanja- navodi se između ostalog u tom obraćanju.

Na samom kraju se pozivaju oni zaposleni koji nisu članovi da se učlane u sindikat.

Osnovno je pitanje kako lekarsko bolovanje proveriti i utvrditi ko je zapravo bio na “lažnom” a ko na stvarnom?

U toj objavi o tome nema reči. Zbog toga smo se obratili ovom sindikatu. Međutim, za sada nam niko nije odgovorio na poruku i pitanje kako oni misle da “istraže” koja su bolovanja prava, a koja lažna i da li imaju ingerencija kao sindikat za to.

RAZNI DATUMI ZA PRAZNIKE

U sve četiri fabrike Kompanije “Leoni” koje postoje u Srbiji, Prokuplju, Malošištu, Nišu i Kraljevu, različito je vreme predviđeno za praznične odmore, iako je reč o istoj kompaniji.Kako smo shvatili, to zavisi od segmenta, ali je važno istaći da će odmor biti pre Nove godine i do 3. u 2024. godini. O pravoslavnom Božiću, koji se na sreću pada u nedelju i danima oko njega, niko ne govori.