MIROSLAV ANTOVIĆ NOVI GRADONAČELNIK

2 min čitanja
MIROSLAV ANTOVIĆ NOVI GRADONAČELNIK

Na predlog SNS Miroslav Antović, donedavni zamenik gradonačelnika Prokuplja, imenovan je za gradonačelnika. Njega je tajnim glasanjem podržalo 39 od prisutnih 48 odbornika u lokalnoj Skupštini. Protiv njegovog postavljenja glasala je odbornička grupa DS- Narodni pokret Srbije Mikija Aleksića, odnosno četiri odbornika, a pet listića bilo je nevažećih. Pred glasanje, tri odbornika SSP su izašla, te se kasnije vratila u skupštinsku salu.

-Nećemo ni jednu fabriku da stavimo pod hipoteku, sredićemo Trg i korito reke Toplice- između ostalog je obećao novi gradonačelnik Antović.

Njegov izbor nisu podržali odbornici DS- NPS a kao razlog su naveli da je Antović do sada bio zamenik gardonačelnika te je sa te pozicije zapravo već mogao da učini boljitak i napredak, ali nije.

-Ovo je nastavak rasprodaje Prokuplja koju naprednjaci već 12 godina sprovode. Antović je deo tog miljea, te mi smatramo da se ništa bitno, neće promeniti njegovim postavljenjem. Opet ćemo da gledamo rasparčavanje, prodaju, uništavanje imovine svih građana Porkuplja- kazao je šef odborničke grupe DS-NPS i predsednik GrO DS Prokuplje Slaviša Momčilović.

Ovom prilikom za članove Gradskog veća imenovani su Ivan Petrović, Aleksandar Petković, Simon Simonović, Vladica Mladenović, Dejan Živković, Ana Radojević Lazić, Marko Simić iz redova SNS kao i Dobrila Ranđelović iz SPS. Od većnika, čak dvojica su penzioneri, odnosno bivši policijski inspektor Dejan Živković i doskorašnji direktor Turističke organizacije Porkuplja Simon Simonović. Imamo i jednog većnika koji je već skoro dve decenije u vrhu lokalnog rukovodstva. To je Vladica Mladenović kao neko ko je i u vlastima pre SNS bio na rukovodećim pozicijama, a za ovih 12 godina je samo učvrstio svoje mesto na pozicijama.

Za zamenika gradonačelnika imenovan je Marko Kostadinović.

Ova sednica, druga po redu obeležena je i oštrom raspravom oko izbora člana za Komisiju za kadrovska i administartivna pitanja, koja uvek ima četiri člana iz odborničkih grupa koje čine Skupštinu, kao i jednog građanina. DS- NPS su izneli primedbu da jedino oni nemaju predstavnika u Komisiji, od svih odborničkih grupa, te ukazali na pokušaje većine da im uskrati pravo na to i izrazili sumnju da će ovakva komisija da se i dalje „koristi za malverzacije“.

-SNS zapravo ima tri člana, a mi ni jednog. Predložili smo im da pokažu da se ne plaše, te da odustanu od jednog imena i omoguće nam ono što nam po Poslovniku pripada, ali očekivano, ta naša primedba nije uvažena. Pazite, kao jedan čaln je iz građanstva, a niko od nas ne zna ko ga je predložio. Zapravo, znamo da ga je predložio SNS- komentariše Momčilović ono što se događalo.

Oni imaju zakonsko pravo da podnesu tužbu nadležnom sudu povodom ove situacije, a da li će to učiniti, ostaje da se vidi.