MI SMO DRUGARICE I PORODICA

3 min čitanja
MI SMO DRUGARICE I PORODICA
Ivana i Marija, jedan lep svet! Foto:ProkupljePress.com

Ivana Cvejić (51) i njena snajka Marija (37) Cvejić iz Prokuplja su primer ljubavi i sloge, a njihovom odnosu se svi čude. One se ne odvajaju, čak i rade zajedno, pa pauzu za obrok koriste u isto vreme i zajedno i doručkuju. I na poslu i u gradu, svi ih već znaju i dive se slozi u kojoj žive.

Ivana i Marija kažu da su se jednostavno našle, imaju zajednička interesovanja, vole iste stvari, a i prošlost ih je donekle vezala. Obe su rano ostale bez roditeljaIvana bez oba, Marija bez jednog i kada se Marijin suprug Miloš oženio njome, Ivana je našla drugaricu i ćerku!

-Mi smo iskrene jedna prema drugoj. Kažemo šta mislimo, šta nam smeta i onda nastavimo dalje. Evo za ovih skoro pet godina ni jednom nismo imale ružnu reč. Spojile su nas možda i naše prošlosti, ali mislim da je pre svega tu važno poštovanje i razumevanje- kaže Ivana, koja često sa svojom snajkom Marijom pije kafu u nekom od prokupačkih kafića.

Umeju one i da prošetaju do Niša, a kako kažu, muževe najviše zaboli glava kada odu do prodavnice da „nešto vide“.

-Tada se vratimo sa nekoliko kesa, a moj suprug Miloš i svekar Slađan, samo vrte glavama. Jednostavno Ivana je meni majka, sestra, drugarica- dodaje Marija.

Objašnjava da joj je najteže bilo kada je prvi put ušla u njihovu kuću. Dugo se spremala za to, snebivala, a kada je kročila, imala je osećaj, priseća se ona, da je čitavog života želela takvu porodicu.

-Imam jednog roditelja, ali sam odrasla sa bakom i dekom. Detinjstvo sam provela sa njima. Oni su bili moj svet i najveća podrška, dok nisam našla Miloša i njegovu porodicu. Sada su oni sve što imam, a Ivana je deo koji mi je deostajao- iskrena je Marija kada govori o njihovom odnosu.

Ne žive u istoj kući, ali je plan da uskoro budu svi zajedno. Ipak, to im ne smeta da se čuju barem tri puta dnevno, ako se ne vide na poslu ili u gradu.

-Imam tri sina, a uvek sam želela ćerku. I ja sam se sa svojom svekrvom slagala i za 25 godina ni jednom se nismo posvađale. Mislim da je to do ljudi. Ako želite dobar odnos, onda ga gradite, dajete se, pomažete i tu ste za sve što treba onima koji su vam bliski. Jedino tako možete da očekujete da će vam se vratiti- zaključuje svekrva Ivana šta je recept za dobar odnos.

Obe se slažu da jedna drugoj mogu sve da kažu, čak i neke opaske i misli koje do sada nikom nisu rekle.

-Volim da pišem, i rešila sam da napišem knjigu o mojoj svekrvi. Ona je zaista žena koja je zaslužila svu ljubav ovoga sveta- odaje nam Marija tajnu koja joj je u glavi.

I to zaista nije preterano, već u Prokuplju svi koji ih poznaju, znaju da je tako i da se ove dve žene iskreno vole. Jeste da se koleginice na poslu malo čude što su i u pauzama zajedno, ali su ih vremenom svi navikli i predstavljaju primer zdravog i lepog odnosa koji se gradi.

-Svakog 31. januara svekar Slađan i ja pripremamo Ivani iznenađenje, jer je to njihova godišnjica braka. I ovoga puta smo smislili odličan plan, ali ne mogu sad da vam o tome pričam- smeje se Marija, dok je Ivana gleda upitno i dodaje, da će „uspeti da ga otrkije pre 31. januara“.

I tako njihovi dani teku. Zajedno su u sreći, bolu, nevoljama i lepim danima. Neka pred njima bude samo lepo, jer ove žene svojim primerom to zaslužuju!

UDALA SAM SE MLADA, ALI IMAM DIVNU PORODICU

Ivana Cvejić se udala kada je imala šesnaest godina, a njen suprug 20 godina. Kako akže, svi su mislili da taj brak neće opstati, ali evo dokazali su da mnogi nisu bili u pravu.

-Sve je stvar tolerancije, poštovanja. Ako ljudi žele da traju, trajaće- komentariše Ivana.