MEŠTANIMA KRUŠEVICE OBEĆANA SANACIJA PUTA

1 min čitanja

Meštani Kruševice i okolnih sela ipak su supeli da dođu do gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, koji je obećao da će do zime da se sanira put ka ovom selu. Delegacija iz bivše Kruševačke opštine obavila je razgovor sa gradonačelnikom i uputila mu svoje zahteve.

Prvi je krpljenje rupa na asfaltiranom delu puta, čišćenje bankina od nanete zemlje i rastinja celom dužinom puta, popravka makadamskog dela puta od  Pestiša do Tovrljana i uspostavljanje linijskog prevoza za ova sela.

-Gradonačelnik je bio iznenađen našim razumnim zahtevima i naglasio da je to njihova obaveza i dužnost i da zbog toga nismo imali potrebe ni da dolazimo, već će oni još i pre rokova koji smo postavili ispuniti naše zahteve- kaže Slavoljub Sretković predsednik u ostavci Mesne zajednice Kruševica i poštar o kojem smo u više navrata pisali.

Sve je krenulo na Veliku Gospojinu, kada je u Kruševici organizovan sabor, na kojem su meštani pozvali i predstavnike lokalne vlasti, ali se oni nisu odazvali. Nije na odmet pomenuti da je od 25 stalnih stanovnika ovog kraja, na poslednjim izborima dvadeset i četvoro njih glasalo SNS.

Već sutradan, u petak 29. avgusta, meštai su se okupili ispred Gradske kuće u nameri da razgovaraju sa Aranđelovićem, ali do njega nisu došli već do njegovog zamenika Miroslava Antovića, koji se nije snašao u komunikaciji sa njima, pa mu je u pomoć uskočila načelnica Gradske uprave Nevena Jović. Obećano je da će ih gradonačelnik pozvati na razgovor i to se dogodilo u petak 15. septembra.


0


0

The post MEŠTANIMA KRUŠEVICE OBEĆANA SANACIJA PUTA appeared first on Prokuplje press.