MEŠTANI SMRDANA ZASUKALI RUKAVE

1 min čitanja

 Nekoliko meštana sela Smrdan rešilo je da očisti rastinje duž puta, pa su vikend proveli u tom poslu. Ukupno je njih petorica čistilo pedesetak metara. Reč je o putu koji prolazi kroz samo selo i koji već godinama niko nije uređivao, pa je rastinje pokrilo sa obe strane oko 1,5 metara asfalta. Ranije su se obraćali lokalnoj samoupravi, a poslednjih godina su i do toga odustali.

-To je samo naša dobra volja. Uzeli smo svoje testere, traktor, iskoristili naše ruke i bacili se na posao. Znate, ovaj put je širok i može da se mimoiđu vozila bez problema, ali zadnjih godina jedna da jedan automobil može da prođe, jer je rastinje pokrilo put. I ne samo put, ne vidi se ni ulična rasveta od šiblja, a sada je sve kao na dlanu- objašnjava Dragan Stojanović, jedan od petorice meštana koji su čistili prostor.

Najgore je na bilo na potezu od škole ka Prekadinu, pa je taj deo čišćen. Ovaj vikenda očistili su jednu stranu, narednog će urediti i drugu stranu puta.

UMORILI SE OD SLANJA ZAHTEVA

Održavanje ovog puta je u nadležnosti lokalne samouprave, koja preko Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju daje nalog preduzeću koje čisti da uradi taj posao. Pre par godina oni su nakon silnog šetkanja od Gradske kuće do JP Direkcije na kraju uspeli da dobiju nalog, ali umesto da se očisti ovaj potez, čišćeno je ka Gornjoj Toponici. E sad da li zato što je predsednik mesne zajednice iz tog sela, ili je došlo do greške, ne znamo.


1


1

The post MEŠTANI SMRDANA ZASUKALI RUKAVE appeared first on Prokuplje press.