MALA PLANA PLIVA U SMEĆU

1 min čitanja

Meštani sela Mala Plana su potpuno očajni zbog smeća koje se raznosi na sve strane, jer preduzeće za iznošenje smeća “Por Werner Weber”, kako kažu, ne obavlja redovno svoj posao.

Tokom nedelje, na nekoliko lokacija u ovom selu bukvalno nije moglo da se prođe od smeća, pa je tako bilo kod nekadašnjeg Doma gde je nekoliko kontejnera, kao i na samom magistralnom putu Niš-Priština kroz selo. Ako uzmemo u obzir i visoke temperature, ovo je prava ekološka katastrofa u najnaseljenijem selu Prokuplja.

https://www.facebook.com/photo?fbid=726573965944300&set=pcb.726574505944246

-Onaj jedan kontenjer je do same magistrale, pešaci ne mogu da prođu od smeća- objašnjavaju meštani.

Ipak, iako je ovo svakodnevna slika, do sada nisu iskoristili svoja građanska prava, odnosno prijavili lokalnoj samoupravi, policiji, da PWW ne obavlja posao za koji je plaćen. Problem treba da se prijavi i nadležnoj inspekciji. Mi evo pišemo tekst, ali građani moraju sami da se potrude da reše problem u skladu sa zakonom.

Po Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko jedna od ugvorenih strana ne ispunjava obaveze predviđene ugovorom, druga strana može da ga raskine, ili čak tuži.

Sličnu situaciju imali su i meštani sela Resinac, ali oni su na kraju uspeli da izađu kao pobednici, o čemu smo mi već pisali:


0


0

The post MALA PLANA PLIVA U SMEĆU appeared first on Prokuplje press.