Kuršumličani sutra blokiraju put Kuršumlija- Kuršumlijska banja

1 min čitanja
Kuršumličani sutra blokiraju put Kuršumlija- Kuršumlijska banja
Kuršumlija, foto:ProkupljePress.com

Zbog, kako kažu, niza krivičnih dela i nepravdi učinjenih građanima Kuršumlije, za sutra od 11 časova zakazana je blokada regionalnog puta Kuršumlija- Kuršumlijska banja u sleu Tiovca. Na ovaj način Kuršumličani će iskazati svoj protest zbog pre svega činjenice da lokalna smaouprava nije obezbedila besplatne udžbenike za sve osnovce, niti ima nameru. Drugi zahtev je ispravka propusta u isplati socijalnih davanja radnicima propalih kuršumlijskih preduzeća.

Protestni skup i blokadu puta najavili su opozicioni odbornici Zvezdan Ristić i Slavko Ilić, a podršku istom potpisalo je više od sto građana Kuršumlije.

-Ovo je samo opomena, pred skupštinsko zasedanje, koje je zakazano za sredu 24. april. Ako ne prihvate naše predloge i preispitaju socijalna davanja i ne usvoje zahtev o besplatnim udžbenicima za sve osnovce, mi ćemo radikalizovati proteste- kaže Slavko Ilić.

On dodaje da je očigledno vidna podela građana Kuršumlije na one koji su SNS i ostale, koji nemaju apsolutno nikakva prava.

-Baš što se tiče tih socijalnih davanja, pare jesu deljene, ali ne onima koji su zaista vredno radili, svoj radni vek proveli u tim preduzećima, za najniže plate, već onima koji imaju milione- objasnio je Ilić.

On poziva sve nezadovoljne građane da im se sutra pridruže.