KONTEJNERI PREPUNI, DEMETRA KORISNIK KAO I GRAĐANI

1 min čitanja
KONTEJNERI PREPUNI, DEMETRA KORISNIK KAO I GRAĐANI
Ovako izgeda centar garda, foto:čitalac

U samom centru Prokuplja, u Ulici hajduk Veljka, kao i na lokacijama duž Ulice Ratka Pavlovića ono malo postojećih kontejnera prepuno je granja i smeća, pa se ono preliva po trotoaru. Smeće naravno ostavljaju građani, a granje izbacuje privatno preduzeće „Demetra AB“ koja se između ostalog bavi održavanjem gradskog zelenila. Prokupčani su besni i podsećaju da je neposredno pre nedeljnih izbora desetak dana grad bio čistijij, odnosno da su kontejneri na vreme pražnjeni. Čim je prošla nedelja, ista priča.

-Kako u gradu ne postoji odgovarajuća deponija niti bilo kakav aktivan prostor za odlaganje u ovom slučaju organskog otpada, a budući da je „Demetra AB“ takođe korisnik usluga „Por Werner Webera“ i mi koristimo te kontejnere- kaže direktor „Demetra AB“ Dejan Vasiljević.

On dodaje da oni kao preduzeće redovno plaćaju i izmiruju svoje obaveze prema PWW kao i ostali građani.

-U obimu kojim je uzeta u obzir i činjenica da i redovno odlaganje otpada koji sakupimo u svakodnevnim aktivnostima odlađemo u kontejnere raspoređene u Gradu, to i prilikom odganja manjih grana koristimo kontejnere, opet vodeći računa da ovaj otpad ne ostaje izvan istih, dok velike  ostatke transportujemo izvan reona Grada- objašnjava on.

Mi smo saznali da se kako ne postoji mesto u gradu predviđeno za odlaganje, sve odnosilo na parceli jednog od radnika.

Kako te kontejnere PWW izgleda opet slabije prazni, smeće se gomila i razbacuje poo trotoaru.

Grad Prokuplje je u jeku izborne kampanje na sajtu grada napisao saopštenje i ocenio da ni oni nisu zadovoljni kvalitetom usluge koju obavlja PWW, te da će da raskinu ugovor sa njima, ali su se ućutali i zaboravili na ovo predizborno obećanje dato građanima Prokuplja, a PWW je odmah posle nedelje nastavio po starom.