KONCERT IZ DVORIŠTA

1 min čitanja

Već šestu godinu zaredom Tomica Petrović (50) iz Porkuplja organizuje besplatan rok koncert u dvorištu svoje porodične kuće. Tako je i večeras Prokuplje moglo da uživa u dobroj rok muzici.  Za sve njih svirala su dvojica bubnjara, jedan sa solo gitarom, jedan sa bas gitarom, jedan za klavijaturama i jedan je pevač. Sam organizator dao je svoj doprinos svirajući ritam gitaru. Svirka je trajala puna tri sata. I najbolje od svega je to što su ti ljudi, uživali da sviraju za prisutne i to za dž!

-Namera je da se promoviše ovaj muzički žanr i da osvežimo sećanje na zvuk roka koji je nekada bio okosnica muzičke scene u svetu- kaže Petrović.

On dodaje da je pre šest godina sve počelo slučajno. Svirao je u svojoj sobi bubnjeve sa prijateljima.

-Onda smo shvatili da je vreme lepo i da je bolje da izađemo van. Izneli smo bubnjeve, počeli svirku, a ond asu krenule komšije da se okupljaju. I tada smo odlučili da svake godine u ovom period napravimo besplatan koncert za sve koji žele da slušaju rok muziku- priseća se naš sagovornik kako je sve počelo.

Uvek se naravno poštuje i vreme, a Tomica je skup prijavio i policijji.

Ima predloga da naredne godine organizujemo koncert u centru grada, možda to i uradimo, ali svakako tradiciju u mom dvorištu nećemo prekidati-najavljuje on.

I zaista, ovo dvorište je postalo prepoznatljivo po tom koncertu, čak je i česma u sredini prostora dobila ime Tomina česma i jednom godišnje Prokupčani se okupljaju na ovom mestu.


0


0

The post KONCERT IZ DVORIŠTA appeared first on Prokuplje press.