KO JE KRIV ZA KATASTROFALNO STANJE?

1 min čitanja

U aprilu su odbornici  na sednici skupštine grada Prokuplja doneli odluke o poskupljenjima

Ta poskupljenja su tražile firme sa kojima Grad ima koncesione ugovore. Usluge izvoženja smeća Prokupčani sada plaćaju skuplje za 14,5 odsto, čišćenje javnih površina 15,1 odsto, dok je  javni prevoz poskupeo za 39 odsto.

Prva tema  za razmišljanje za naše sugrađane je:  kako to da na zahtev koncesionara grad može u kratkom roku da odgovori pozitivno i da usvoji ono što su zahtevali, a na štetu građana?

Ovih dana aktuelna je odluka o dodeli plakete Svetog Prokopija.  Organizacioni Odbor za obeležavanje gradske slave Svetog Prokopija odlučio da ovogodišnje najveće priznanje grada sa imenom sveca po kome nosi ime, dobije narodni poslanik iz Toplice Darko Laketić.  Obrazloženje  je da je svojim ličnim zalaganjem i uspesima doprineo da se za ime Prokuplja i Topličkog okruga čuje širom sveta. Poslanik od 2014. ima prijavljeno prebivalište u Prokuplju, iako ima stanove i živi u Beogradu, široj javnosti poznat je postao zbog naplate putnih troškova iz Skupštine kao da na sednice dolaz iz Prokuplja, ali i po asfaltiranju puta do ženine kuće u Prokuplju.

Namećemo vam i drugu temu za razmišljanje:

Ko čini ovaj odbor i pita li iko Prokupčane išta pa i to koga bi oni želeli da nagrade?

Evo i teće teme za razmišljanje:

Nedavno je tvorena nova pijaca u Prokuplju. Izgradnju ove pijace platili su građani. U nju je uloženo 350 miliona dinara. Naravno radi se o novcu građana i to oko 3 miliona evra.  Koncesionar upravlja i ubira profit. Procenuje se na osnovu dinamike i iznosa koji  koncesionaru plaća gradu na ime korišćenja tržnice, biti potrebno više vekova da se ista investicija vrati.

Treća tema za razmišljanje je : Da li vas je iko pitao na šta biste vi kao građanin Prokuplja želeli da se upotrebi vaših tri miliona evra. Da li ste želeli da svoje milione investirate u koncesionarov biznis?

I namećemo vam najvažnije pitanje:

Ako se protiv ovakvih stvari kao građani ne bunimo , nismo li svi saučesnici u pljački i uništavanju našeg grada?

I šta ćemo sad, što bi rekla Konstrakta.

Snežana Ilić


0


0

The post KO JE KRIV ZA KATASTROFALNO STANJE? appeared first on Prokuplje press.