KO ĆE BITI GRADONAČELNIK PROKUPLJA?

2 min čitanja
KO ĆE BITI GRADONAČELNIK PROKUPLJA?
Imena se još kriju, ili se nije odlučilo, pitanje je sad! Foto:ProkupljePress.com

Ko će biti prvi čovek Prokuplja u ovom momentu možda samo zna kandidat za narodnog poslanika iz Prokuplja, koji živi u Beogradu Darko Laketić. Od njegove volje i procene, tvrde naši sagovornici iz SNS u Prokuplju, zavisiće ko će se predložiti za ovo mesto.

Trenutno su u opticaju dva imena, pre svega dosadašnji zamenik gradonačelnika Miroslav Antović, geograf po profesiji, koji je široj javnosti postao poznat po tome što je bio vrlo neprijatan prema meštanima Kruševice koji su došli u Gradsku kuću želeći da sa nekim razgovaraju o katastrofalnom putu. Njega je tada bacio u vatru tadašnji gradonačelnik Milan Aranđelović, koji je kako je rečeno, bio odsutan! Antović se prema meštanima poneo kao da su nedostojni razgovora sa njim, a takav je bio i prema novinaru koji je bio sa okupljenima. Ipak, on je odlično kotiran na listi kandidata za odbornike SNS na u nedelju održanim lokalnim izborima, odnosno na drugom je mestu.

Pominje se da će i doskorašnji gradonačelnik Milan Aranđelović možda opet da se nađe na toj funkciji, iako je u istom danu kada je 2020. godine imenovan za gradonačelnika, dobio i zaposlenje za stalno u niškoj Specijalnoj školi sa Domom. On je to vešto krio od javnosti, ali smo mi ipak uspeli da dobijemo zvaničnu potvrdu iz škole. Za svog kratkog mandata, Aranđelović je dokazao odanost i poslušnost svojoj stranci i odboru, ali se njegovo ime sporadično pojavljuje kao mogućnost za ovu funkciju. I on je geograf. I njegovo ime je tek 11. na listi.

Prva na listi naprednjaka za lokalnu skupštinu bila je dr jelena Marković, ali nešto ne deluje, po tvrdnjama naprednjaka na lokalu, da bi ona mogla da bude prva u gradu. Ipak, sa procenama se nikad ne zna.

-Ne znam stvarno, nisam razgovarao sa Darkom- kaže jedna osoba iz redova lokalnog SNS.

I druga tvrdi isto, jer su sve prepustili u ruke jednog čoveka koji će izgleda uskoro da odredi, ko će odlučivati o životu građana Prokuplja, barem formalno. Možda se već zna….

Zanimljivo je hoće li SNS pod svoju kapu uzeti još neku od ostalih odborničkih lista koja su prešla cenzus i imaće odbornike u lokalnoj skupštini, ili će kompletno samostalno odlučivati o sudbini građana. Sa 35 od 55 odbornika to mogu, ali je to manji broj od broja odbornika koji su imali u prošlom sazivu, pa je po malo upitno i ono njihovo veselje i proglašenje pobede u izbornoj noći, jer se smanjio broj stolica koje će zauzeti.

U svakom slučaju, neko će bez obzira da li budu samostalno ili sa nekim, podržavati nihove odluke.

Mi tipujemo eventualno na POKS ili SPS,a Vi?