KAD SE NAPRAVI BOLNICA, MNOGE USTANOVE ĆE SE PRESELITI

1 min čitanja

Epohalna izgradnja nove bolnice i formiranje novog/starog zdravstvenog centra promeniće mesta mnogih ustanova. Pitanje koje najviše interesuje je šta će biti sa objektima sadašnje bolnice, koja je do pre par godina deo po deo obnavljana.

Prema našim nepotvrđenim informaicjama, kada se završi ovaj objekat iako su probijeni već svi rokovi za izgradnju, Dom za smeštaj i negu starih lica preći će u objekte stare bolnice. Barem se tako priča u naprednjačkim krugovima. Istovremeno će u sadašnjoj upravnoj zgradi da se napravi novi vrtić za decu iz Garića.

Objekat sadašnjeg Doma za smeštaj i negu starih lica pretvoriće se u studentski dom zbog Topličke akademije koja se otvara.

To su najsvežiji planovi koji se pominju u krugu sadašnje vlasti.

E sad, to što se na ime rekonstrukcije i povećanja kapaciteta Doma za smeštaj i negu starih lica, od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 2019. godine dobilo  dva miliona za sanitarnu mrežu i povećanje kapaciteta, nema veze i što će sada stari koji su smešteni u Domu biti daleko od bolnice, nema veze. Važno da se radilo i gradilo.

Podsećanja radi, radilo se i gradilo i na obnovi nekadašnje zgrade Radničkog univerziteta u vreme kada je u njoj bio Kulturno-obrazovni centar i čim se posao završio, pod izgovorom da sve kulturne institucije treba da se smeste na jednom mestu, u Domu kulture, taj renovirani objekat lokalna samouprava je dala SNS za prostorije uz neki minimalni zakup, koji i ne znamo da li se plaća. Naravno, iselila je KOC, ali Narodna biblioteka je i dalje ostala podstanar zgrade suda.

I dakle tako, uvek posle renoviranja nekog objekta, nađe mu se neka valjanija namena.

I tako u krug, plaćamo radove, sve za iste i zarad njihove udobnosti.


0


0

The post KAD SE NAPRAVI BOLNICA, MNOGE USTANOVE ĆE SE PRESELITI appeared first on Prokuplje press.