JUBILARNI 5. SAJAM VINA I HRANE

1 min čitanja

Omladinski centar za ekonomski razvoj u saradnji sa partnerima, Udruženjem Agroun i Intermedia iz Blaca i Vinarijom „Doja“, uz podršku Opštine Blace putem konkursa za raspodelu sredstava udruženjima građana u 2023. godini organizuje 5. Sajam vina i hrane u Blacu – TOP WINE FEST, koji će se  održati u Blacu, u Hotelu „IN“  6. oktobra 2023. godine.

Ovaj događaj, pre svega posvećen je vinima  ali i tradicionalnoj i zanatskoj hrani i vinu, dobrom kuvanju i kulinarskim tradicijijama u širem smislu.

Na teritoriji Topličkog okruga pod zasadom je preko 100 hektara raznih sorti grožđa, od kojih preovladava autohtona sorta Prokupac, koju želimo da istaknemo ovim sajmom.

– Smatrajući kako su vinska i gastro ponuda bitan segment razvoja Topličkog turizma, odlučili smo se da pristupimo organizaciji ovog događaja. Pozvali smo vinarije i proizvođače tradicionalne hrane iz Srbije i regiona. Učešće na ovom Sajmu biti besplatno za sve izlagače i posetioce (po modelu prethodnih godina). Naša želja je da zajedno sa Vama omogućimo što širem krugu javnosti priliku da se počasti upoznavanjem s brojnim vrhunskim vinima i hranom sa teritorije Toplice i drugih vinskih predela Srbije i da zajedno promovišemo sve blagodeti vinogradarstva i proizvodnje vina i zdrave i ukusne hrane iz naše lepe Srbije, izjavio je Miloš Čolić, član organizacionog odbora.

Učesnici ovogodišnjeg sajma su: Vinarija RAJ, Vinarija Toplicki vinogradi, Vinarija Doja, Vinarija Aranđelović Prokuplje, vinarija_smiljkovic90, Vinarija Ivanović, Vinska kuća Minića, Vina Botunjac, Rubin Kruševac, Podrum vina Todor, Mlekara Lazar Blace, Etno radionica Kuršumlija, Dana Likeri, Uteha Nasa, Domaći proizvodi od voća i povrća 100% prirodno Jovanovići, Turistička organizacija Kuršumlije, Opština Blace, Volimo Jastrebac  Volimo Srbiju.


2


0

The post JUBILARNI 5. SAJAM VINA I HRANE appeared first on Prokuplje press.