JOŠ UVEK ODOLEVA VREMENU I PRILIKAMA

1 min čitanja

Jedina metraža u Prokulju „Radenko metraža“ koja se nalazi u Tržnom centru „Sokolana“ još uvek odoleva vremenu i prilikama i prodaje robu koju nigde drugde u Prokuplju ne možete naći. Tu su materijali svih vrsta, boja, kvaliteta, konci, igle, dugmići…uz to dobijate i savete , ali kupaca je sve manje.

-Ovo novo vreme doelo je drugačije prilike i Prokuplje više nije grad u kojem se kupuju materijali. Ipak, uspevamo da opstanemo. Ne želimo da prekinemo tradiciju, jer je radnju otvorio 1998. godine Radenko Antonijević i od tada postoji- kažu u metraži.

Sada je njen vlasnik Miloš, Radenkov sin.

Pored šarolikog sveta vunica, drapera, čipki,traka, tendi, materijala i mebla, radnja ima i ono što ni jedna u okruženju nema, a to su denca za vez koja su poređana u paleti, koja ej stigla iste godine kada je radnja otvorena.

-Zbog njih nam dolaze i iz okolnih mesta, Kuršumlije, Blaca, jer nigde drugde ne mogu da ih nađu.

Ovo je svet nekog vremena koje polako prolazi i to se vidi. Vremena koje pokušava da se izbori sa polovnim prodavnicama, kineskim radnjama…

Slobodanka Stevanović, stalna mušterija kaže, da je ovo mesto koje redovno posećuje punih dvadeset godina.

-U radnji sam naučila da pletem i kasnije postala instruktorka ručnih radova. I dalje pletem i rado dolazim ovde- kaže ona.

Dodaje da će polako kako se bliži zima vunice češće da se kupuju, jer se ipak i dalje pletu šalovi i prsluci, ostalo slabije.

I dok bira vunicu za dane koji dolaze, primetili smo u izlogu neobične figure od vunice.

U radnji nam kažu d asu to pokloni mušterija, koji se ljubomorno čuvaju.

-Mi poklonimo vunicu, mušterije naprave neku lutku i poklone nam. Tako su nastale- objašnjavaju u „Radenko metraži“ Prokuplje.

I eto, nekada nije sve ni u novcu, već u poznanstvima i prijateljstvima koja se slučajno stvaraju i traju.Ovo je jedno od mesta koje se pamti po trajnosti i prisnom odnosu sa ljudima.


16


0

The post JOŠ UVEK ODOLEVA VREMENU I PRILIKAMA appeared first on Prokuplje press.