IMAMO ŠAMPIONA BALKANA!

2 min čitanja

Janja Savić, član Kik -boks kluba „MK fight gym“ na održanom balkanskom prvenstvu u kik-boksu postala je šampion Balkana. Konstantin Dunjić, takođe iz ovog kluba je odvojio drugo mesto. Oni su na ovom takmičenju bili deo reprezentacije Srbije.

Takmičenje je održano 1. do 3. decembra u Kik-boks klubu „Balkans best fighters“ u Jagodini. Učestvovalo je oko 600 takmičara iz: Slovačke, Mađarske, Bosne, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Srbije. U sastavu reprezentacije Srbije učestvovala su i dva takmičara iz prokupačkog Kik-boks kluba „MK fight gym“  Dunjić Konstantin i Savić Janja.

Savić Janja je u finalu ubedljivo pobedila takmičarku  iz Slovačke i postala balkanska šampionka. Konstantin Dunjić u kvalifikacijama pobedio je takmičara iz Bugarske, u polufinalu pobedio je takmičara iz Srbije.  Konstantin je u finale izgubio na poene od iskusnog Mađara i zauzeo drugo mesto. 

On je aktuelni prvak Srbije u kikboksu do 52 kilograma.  U karateu učestvovao je na školskom prvenstvu Evrope održanom u maju 2023. godine u Beogradu i osvojio je 5. mesto.

Savić Janja je aktuelni prvak sveta i najbolje rangirana takmičarka u svetu u kik-boksu. Ove godine je osvojila 3. mesto na prvenstvu Evrope u Istambulu – Turska, osvojila je 1. mesto na  Evropski kup šampiona održanom u Beogradu. Pored kikboksa uporedo trenira karate i takmičar je Karate kluba „Prokuplje“ – Prokuplje. Na prvenstvu Srbije u karateu osvojila je 1. mesto, na KUP Srbije je osvoila 1. mesto, učestvovala je na školskom prvenstvu u Beogradu i osvojila je 5. mesto.

Janja Savić i Konstantin Dunjić su reprezentativci Srbije u kikboksu i karateu.

Glavni trener Janje Savić  i Konstantina Dunjića je Milan Kurtić. Na pripreme reprezentacije Srbije sa njima radi selektor kik-boksa Srđan Radulović. Redovni su na treninge u Karate klubu „Prokuplje“ – Prokuplje i treninge im drži trener i selektor karate reprezentacije Srbije Nebojša Kurtić.

Na svakom takmičenju naši takmičari imaju veliku podršku od našeg tima prijatelja kluba bez kojih većina ovih rezultata ne bi mogli da ostvarimo i koji nas prate na svakom takmičenju. A tu su Uroš Atanasković, Nikola Denić, Tijana Savić, Maša Savić, Predrag Dunjić, Radmila Dunjić, Ivan Vučetić i mnogi drugi…

-Sa ovim takmičenjem završili smo takmičarsku sezonu za 2023. godinu koja je veoma uspešna. Očekuju nas klupske zimske pripreme u Lukovskoj Banji koje će biti održane od 9. januara 2024. godine. U 2024. godinu planiramo da ostvarimo bolje rezultate- kazao je trener Milan Kurtić.


19


0

The post IMAMO ŠAMPIONA BALKANA! appeared first on Prokuplje press.