I Kinezi spustili cene

1 min čitanja
I Kinezi spustili cene
Nema više tih napumpanih scena, foto:ProkupljePress.com

Naglo povećanje prodavnica u koojima se mogu kupiti sitnice za kuću, spustilo je cene u kineskim prodavnicama u prokuplju. To znači da su one bile naduvene i da smo kod njih mogli i jeftinije da pazarimo.

-Bila sam da kupim džoger i gledala koliko košta i kanta, pa sam prokomentarisala da ću sigurno jeftinije da je nađem u „Čuturinoj“ prodavici ili „Merama“. Tad mi je prišao radnik i rekao, da su i oni nedavno spustali cene, jer je vlasnik radnje primetio da se isti proizvodi mogu kupiti na više mesta u gradu, po nižim cenama- komentariše Prokupčanka svoje jučerašnje iskustvo.

Dodaje da i kompleti čaša daleko jeftiniji, kao i one plastične vanglice na primer koje uvek svi kupuju. One se sad mogu naći i za 50 dinara.

-Eto koliko smo mi zapravo skupo plaćali neke kućne i kuhinjske sitnice. To se tek sada vidi- dodaje naša sagovornica.

I zaista je tako.

U centru kod „Čuture“ na spratu kućne potrepštine, kao i u prodavnici „Mere“ su mnogo jeftinije od istih ili sličnih kod Kineza.

O garderobi kod Kineza da ne govorimo, jer odavno su te cene daleko više od onih u ostalim trgovinama i radnjama. Primer su obične sportske čarape, koje u „Mere“ možete kupiti tri komada za čini mi se 120 dinara, dok kod Kineza jedne koštaju toliko. Naravno u nekim proizvodima ima razlike u kvalitetu, ali eto hemijske olovke, truleks krpe, sunđeri, vanglice, čaše, šolje, čarape koje kada operete magijom pod obavezno nestanu ili barem jedna nestane, daleko su jeftinije na drugim emstima od kineskih radnji.

Vreme je došlo da u stvari zbog ogromne ponude, cene barem tih proizvoda budu realne, odnosno mnogo niže od onih na koje smo navikli.