Grad Prokuplje sudskim putem dobio sprat ili ceo Savićevac?

1 min čitanja
Grad Prokuplje sudskim putem dobio sprat ili ceo Savićevac?
Savićevac na Hisaru, foto:ProkupljePress.com

Sudskim poravnjanjem iz 1999. godine, zaklјučenim između tadašnje Opštine Prokuplјe i preduzeća „Prokupac“, okončan je spor između lokalne samouprave i navedenog preduzeća, tako što je utvrđeno da je nosilac prava korišćenja na spratnom delu objekta sada Grad Prokuplje, objavljeno je na sajtu grada Prokuplja, Nosilac prava korišćenja na prizemnom delu objekta, preduzeće „Prokupac“.

 -Ulaskom ovog preduzeća u stečaj tokom 2014. godine, bili smo primorani da zaštitimo ovaj najvredniji objekat grada Prokuplјa i da pokrenemo postupak izlučenja prava Grada Prokuplјa iz stečajne mase. Nakon odbijanja stečajnog dužnika, a zatim i stečajnog sudije za izlučenje ovog prava iz stečajne mase, dana 29. juna 2022. godine pokrenuli smo parnični postupak poništaja napred navedenog sudskog poravnjanja, te kako je preduzeće „Prokupac“ prodato, gotovo godinu dana vodili smo spor oko svojine nad ovim, za Grad najznačajnijim objektom, te smo konačno uspeli, da dana 26.03.2024. godine i ovaj spor okončamo priznavanjem Gradu Prokuplјu, da je jedini i isklјučivi vlasnik objekta „Savićevac“, pri čemu će, u roku od 30 dana, Gradu, biti i faktički predat navedeni objekat- istakao je gradonačelnik Prokuplјa Miroslav Antović

 On je naglasio da Grad Prokuplјe sa ponosom obaveštava svoje sugrađane da je jedini vlasnik objekta „Savićevac“ na brdu Hisar, te da niko drugi nema drugih svojinskih prava, niti tereta na istom. Sada je to vraćeno onima kojima i treba da pripada, shodno posebnoj volјi legatara Alekse Savića, s obzirom na to da je Hisar omilјeno mesto Prokupčana, kompletan samo sa Tvrđavom i Savićevcem.

 Izvor: sajt grada Prokuplja

https://prokuplje.org.rs/vesti/grad-prokuplje-iskljucivi-vlasnik-objekta-savicevac/

Čitav objekat ili sprat?

Ako se pažljivo čita tekst koji je objavljen na gradskom sajtu, u prvom pasusu se jasno kaže drugi sprat, a onda u izjavi, čitav objekat.

Pokušaćemo dakle da saznamo da li je smao sprat ili objekat.