Grad Prokuplje neće da reši problem nepropisnog parkiranja

3 min čitanja
Grad Prokuplje neće da reši problem nepropisnog parkiranja
Eto tako, vozilom u park, što da ne! Foto:čitalac

Svakodnevno se na ulicama Grada Prokuplja viđa ista slika: trotoari, parkovi, ulice okupirane vozilima na nedozvoljenim mestima za parkiranje. Građani prijavljuju Saobraćajnoj policiji u Prokuplju, ali pomaka nema. Posebno je katastrofalna situacija u prepodnevnim satima.

Trotoara ima samo na jednoj strani, ali i on nije dostupan pešacima.

Tako na primer juče je zabeleženo vozilo koje se (ne)propisno parkiralo na pešačku stazu glavnog parka na Trgu Topličkih junaka, a dan ranije je „uredno“ vlasnik parkirao vozilo nasred kolovoza.

Kad nema mesta na trotoaru, može i na kolovozu!

Ono što je najbizarnije je da su sve češće obeležena praking-mesta prazna, a sva ostala nedozvoljena za parkiranje prebukirana vozilima. Čak i ostrva. Pešaci zato idu kolovozom, jer ne postoji mogućnost da prođu trotoarom.

Okupirani trotoari!
-Više puta sam prijavljivala kada ne mogu sa decom da dođem do jedinog semafora i pešačkog prelaza koji moju decu vodi ka školi. I ne samo moju, već i preko ostalih 1.000 đaka Osnovne škole „9.oktobar“. I čekam patrolu po petnaest minuta, ona se ne pojavi. Onda mi kažu da je to problem grada, koji se ne rešava i da su policajci nemoćni- komentariše Prokupčanka.

Proći dečijim kolicima trotoarom je zaista nemoguća misija za sve u čitavom gradu. Tako je duž glavne ulice Ratka Pavlovića koja je deo magistralnog puta Niš- Priština, kao i duž Ulice „9.oktobar“ koja takođe pripada ovoj magistrali. Tako je i u Ulici Vasilija Đurovića Žarkog koja je deo regionalnog puta Prokuplje- Žitorađa. U svim pomenutim je najveća frekvencija pešaka, jer su te tri ulice žila kucavica Prokuplja.

Staza sređena, ali prolaza nema!
-Ljudi su izdejstvovali na primer da se napravi staza od Garića do Spomen parka "Gvozdenom puku" ali sve je to iz ovog ugla besmisleno, jer opet niko ne može da prođe od načičkanih vozila- komentariše Prokupčanin.

Ipak, niko ne čini ništa da se situacija promeni.

Lopta odgovornosti se prebacuje sa jedne službe na drugu i tako ukrug.

Za ovakav haos, koji s ene može videti nigde drugde u Srbiji nadležni su Grad Prokuplje, saobraćajna inspekcija i Policijska uprava, ali svi oni žmure.

Policajac jutros slikao sva nepropisno parkirana vozila!

Tokom jutra, na Trgu Topličkih junaka, policijski službenik je fotografisao sva nepropisno parkirana vozila. Kraj je meseca, mora da se ispuni kvota.

Šta je sa ostalim danima?