GDE NESTADE AUTO-PUT?

2 min čitanja

Mi ne znamo, ali prva svečano otvorena deonica auto-puta mira E 80 kojom se juče provozao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa svojom svitom, kao da je nestala. Ostale su dve trake i zaustavna traka. Nigde nema ostrvca koji odvaja dve strane auto-puta, niti rasvete. Doduše ima naplatne rampe, oznaka i znakova, ali sve liči na malo širi regionalni put. Ta deonica od 5.5 kilometara i onaj kružni tok epohalno najavljivani kao prvi deo Sektora 1 su mnoge koji su tokom dana prošli razočarali.
Prema Zakonu o putevima u članu 2 se navodi da je „autoput je državni put namenjen za motorni saobraćaj, sa fizički razdvojenim kolovozima po smerovima, bez ukrštanja u istom nivou i sa potpunom kontrolom pristupa, koji ima najmanje dve saobraćajne i jednu zaustavnu traku za svaki smer i kao takav je obeležen propisanom saobraćajnom signalizacijom i opremom; , a ovaj ne liči na tu definiciju.
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon-o-putevima.html
Može biti, da ja poggrešno tumačim zakon, nisam pravnik odmah da kažem, ali laički, tog auto-puta nema.
Mi smo se provozali, istina, lepo idu kola lagano, ali sem toga, ništa.

SSP NAJAVIO TUŽBU
Stranka slobode i pravde najavila je tužbu koju će sutra podneti nadležnom tužilaštvu, zbog toga što je neko ukrao polovinu auto-puta. „Naime, kao što je poznato auto- put ima najmanje dve odvojene saobraćajne trake i vozila se kreću u dva smera,  odvojena ostrvom u sredini. Svaki pravac ima dve kolovozne trake za kretanje vozila i zaustavnu traku. Aktivisti SSP-a su jutros utvrdili da na ovih 5.5 kilometara auto- puta koje su otvorili predsednik Vučić i ambsador EU Žofre nedostaje cela jedna saobraćajna traka!! Nedostaje pola auto puta, verovali ili ne!
Pošto je predsednik Republike jasno rekao da se otvara 5.5 kilometara auto- puta koji će se zvati Auto- put Mira, pošto su se trasom svih 5.5. kilometara provezli i on i ambasador Žofre i mnogi državni funkcioneri, kao i desetine novinara i ama baš niko nije rekao da nije u pitanju auto- put već običan magistralni put, mi u Stranci slobode i pravde smo zaključili da je jedino objašnjenje da je neko u ova dva dana ukrao pola auto puta!  Drugo objašnjenje bi bilo da su svi prisutni svesno lagali,
a mediji svesno tu laž preneli građanima Srbije, što je naravno nemoguće.
Predložićemo tužiocu da kao svedoke da je pola auto- puta ukradeno pozove sve prisutne zvanice na čelu sa predsednikom Vučićem, kao i predstavnike medija koji su prisustvovali otvaranju ove izuzetno duge i zahtevne deonice Auto- puta Mira. Očekujemo od ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Gašića da počionici budu što pre pronađeni i privedeni pravdi.


0


0

The post GDE NESTADE AUTO-PUT? appeared first on Prokuplje press.