FUDBALSKI TERENI U PROKUPLJU

1 min čitanja

Prvi fudbalski teren  izgrađen je na desnoj obali Toplice, na mestu zvanom “Širina” gde je danas locirana železnička stanica. Fudbaleri sa trenerom su zaravan obraslu travom i šipražjem izravnali i očistili a S. Dančević je poslao grede za stative i prečke. 

Pre izgradnje železničke stanice 27.12.1925. godine, preseljen je teren u Lipar (danas postoji samo ulica Liparska), deo Garića. Prokupački klub menja po treći put lokaciju terena jer se 1931. godine na prostoru Lipara gradi logor garnizona u Prokuplju. Nova lokacija je prostor gde se danas nalaze zgrade bivše fabrike “Topličanka”, a teren je svečano otvoren 4.7.1931. godine.

Stari fudbalski teren srusen 1959.g.

Novi fudbalski teren svečano je otvoren 1.4.1948. godine zahvaljujući aktivu “Građevinar” koji je bio u sastavu preduzeća “Zidar”. Teren se nalazio u blizini zgrade “Stolarskog kombinata”, a u njegovom sastavu je bio fudbalski teren, odbokajški teren, lakoatletska staza, prostor za vežbanje sa spravama sa viskom gredom, teren za skok udalj, prostor za bacanje kugle, jarbol za penjanje i dva teniska igrališta.

Fudbalski teren OFK Topličanin

Izgradnjom pamučnog kombinata “Topličanka” sportski tereni su srušeni i premešteni na mesto zvano “Vašarište”, na kome se nalaze i danas.

Izvor: Brošura “130 GODINA PROKUPAČKOG SPORTA 1887-2017”


4


0

The post FUDBALSKI TERENI U PROKUPLJU appeared first on Prokuplje press.