FASADA „BAJKE“ SE RASPADA

1 min čitanja
FASADA „BAJKE“ SE RASPADA
Strašno stanje fasade, foto:čitalac

Fasada objekta „Bajka“ Predškolske ustanove „Neven“ u Sokićevom bulevaru se raspada. Kako se vidi na slici, ona ozbiljno ugrožava bezbednost mališana ukoliko su u dvorištu ovog objekta. Na sreću, sada je zima, pa su deca verovatno više unutar objekta, ali ova fasada nije tek tako poslednjih dana.
Direktorka PU „Neven“ Vesna Jovanović kaže da su primetili i da su u programu rada ove godine uvrstili popravku te fasade.
Ovaj objekat je otvoren 2015. godine, a napravljen je dve godine pre toga. U njega je tada uloženo 80 miliona dinara i taj novac je dala Vlada Republike Srbije. Kapacitet je 120 mališana, a površina objekta je 950 kvadrata. Ime je izabrano na konkursu koji je ranije sproveden, a dao ga je Marko Stamenković.
Otvorili su ga tadašnji predsednik opštine Porkuplje Miroljub Paunović i većnica za kulturu Milica Erić, oboje kadrovi SNS. Ipak, plan o izgradnji i prvi koraci krenuli su još pre nego što su naprednjaci došli na vlast. Bez obzira što ovo nije njihov projekat, oni su se godinama hvalili tim objektom.