ĐUREVAČKO NASELJE PROSLAVILO ZAJEDNO

2 min čitanja
ĐUREVAČKO NASELJE PROSLAVILO ZAJEDNO

U 17 časova u Đurevačkom naselju krenulo je komšijsko obeležavanje Badnje večeri. Ovo je osma godina kako složne komšije svi zajedno obeležavaju najradosniji hrišćanski praznik. I ovoga puta su se odlično spremili, a te pripreme trajale su najmanje mesec dana. Prikupljala su se sredstva za paketiće za sve mališane u kraju, posluženje…

 Obezebdili su i Deda Mraza, muziku, Badnjak, kao i Česnicu, koju je napravila Pekara „Olimp“.

-Za nas je ovo najznačajniji dan u godini, kada smo svi na okupu i svi učestvuju i nečim doprinose da bude što bolje- kaže Jelena Babić.

Ona je pripremila i program sa mališanima za ovu priliku i tim programom je i započelo zajedničko druženje.

Nakon njega usledilo je paljenje Badnjaka, pa lomljenje Česnice. Ovoga puta u njoj je bilo dva zlatnika i osam srebrnjaka.

Zlatnike su dobili Anđelija Milosavljević i Anka Radonjić, a srebrnjaci su pripali: Aleksiji Grujić, Mitru Vukašinoviću, Nemanji Stojanoviću, Luki Veljoviću,Danilu Stamenkoviću, Nikoliji Babić, Lazaru Stamenkoviću i Arseniju Hadžiću.

-Svi smo se zaista potrudili da damo doprinos, ko je koliko mogao- objašnjava ona.

Nakon lomljenja Česnice, Deda Mraz je svoj deci do sedam godina podelio paketiće, a ukupno ih je 90 mališana.

Zajedničko obeležavanje Badnje večeri u ovom naselju krenulo je na inicijativu Dragana Marinkovića Kasandre, koji je rpeminuo pre više od godinu dana. Ipak, komšije su nastavile njegovu tradiciju, i nadaju se da će uvek ovako da se okupljaju.