DUHOVNI PROGRAM PROKUPAČKE CRKVE POVODOM SLAVSKIH SVEČANOSTI

1 min čitanja

Sveti Prokopije će se tradicionalno proslaviti u Prokuplјu i ove 2023. godine nizom duhovnih, kulturnih i sportskih manifestacija koje počinju 15. jula u prepodnevnim časovima i trajaće do Prokopovdana 21. jula. do kasno uveče.

Duhovna dešavanja u kojima učestvuje i crkva Svetog velikomučenika Prokopija u Prokuplјu počinju  “Duhovnim razgovorima” i predavanjem koje će se održati sa blagoslovom Nјegovog Preosveštenstva Episkopa niškog Gospodina Arsenija u utorak 18. jula u galeriji “Boža Ilić” od 19 časova. Predavač će biti vikar Nјegove Svetosti, Patrijarh srpskog  Gospodina Porfirija, Episkop toplički Gospodin Petar. Tema je “Radost života u crkvi”.

U četvrtak u 17.30 časova u porti crkve Svetog Prokopija, dočekaćemo duhovnog oca naše Eparhije – Nјegovo Preosveštenstvo Episkopa niškog Gospodina Arsenija koji će služiti svečano praznično večernje sa petohlebnicom od 18 časova u crkvi Svetot Prokopija u navečerje svog nebeskog zastupnika.

Posle večernjeg bogosluženja iz porte prokupačkog hrama kreće crkveno-svenarodna litija u slavu i čast Svetot Prokopija. U nastavku, posle litije od 20č u Domu kulture u Prokuplјu održaće se Prokopovdanska akademija i uručivanje plakete i pohvalnica “Sveti Prokopije”

Na dan proslavlјanja Svetog velikomučenika Prokopija u petak, 21. jula 2023. godine doček Nјegovog Preosveštenstva Episkopa niškog Gospodina Arsenija u 7 i 30 časova u porti crkve Svetog Prokopija i od 8 časova Sveta Arhijerejska Liturgija.

Svi koji poste sve postove u toku godine imaju blagoslov Crkve da se pričeste Svetim Tajnama Hristovim.


0


0

The post DUHOVNI PROGRAM PROKUPAČKE CRKVE POVODOM SLAVSKIH SVEČANOSTI appeared first on Prokuplje press.