Drage odbornice, nedostaje Vam kultura!

2 min čitanja
Drage odbornice, nedostaje Vam kultura!
Eto tako gotovo jednoglasno, foto:ProkupljePress.com

Današnja, peta sednica Skupštine opštine Žitorađa protekla je bez turbulencija, a sve što su zamislili, čelnici su i potvrdili kroz odborničke glasove. Tako je na primer, član Opštinskog veća Slobodan Janković podneo ostavku na ovu funkciju, te je za novog, na predlog predsednika Opštine Ivana Stanojevića, izabran Marjan Peternel, mašinbravar u penziji. Za njegov izbor glasalo je 22 od prisutnih 23 odbornika na današnjoj sednici.

Lokalna skupština u Žitorađi ima 27 odbornika, ali su zasedanju prisustvovala 23, od kojih je samo Stefan Mitrović z Aleksićevog Narodnog pokreta Srbije opozicija. Iz opravdanih razloga, sednici nisu prisustvovala dva odbornika SSP, a odbornici SPS ukupno dvojica su u koaliciji sa SNS većinom.

Tako je pored novog većnika, verifikovana i mreža Predškolske ustanove „Naša radost“, razrešeni su predsednik i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Turističke organizacije, te imenovani novi. Usvojen je i izveštaj rada Centra za socijalni rad „Dobrič“ , kao i izveštaj rada Opštinske uprave.

Ukupno sednica je sa glasanjem, uz kašnjenje predsednika Skupštine Marka Milenkovića, trajala oko sat vremena.

Ruke su se dizale, a čisto sumnjam da je ko od odbornika i znao šta glasa, odnosno proučio materijal.

I to je to u najkraćem.

Jedino što je zanimjlivo je da je Milenković najavio rekonstrukciju kompletne skupštinske sale.

Marko Milenković, predsednik Skupštine Žitorađa

Ipak, nakon sednice nije hteo da nas bliže upozna sa tim projektom. Pokušali smo da ipak dobijemo odgovor od njega i tu se desilo ono što je možda i najzanimljivije.

Kako nas je Milenković ignorisao, odbornice SNS su se, bez ikakvog povoda, jer niko nije kazao dosetku, šalu, smejale, ne smejulile, već smejale iz samo njima poznatog razloga. Taj osmeh, ne onaj zdrav, ljuduski, već onaj bahati, nesmisleni i nadmeni, ne dolikuje nekom ko sedi u skupštinskoj sali, prima pare za to što diže ruku i navodno zastupa građane Žitorađe. Ovde govorim ne o obrazovanju, već o vaspitanju. Čisto sumnjam da je bilo koja od njih pročitala Pravilnik rada Skupštine, te se upoznala sa osnovnim protokolom, ili shvata da je Skupština najviši organ jedne lokalne samouprave, koji treba da se poštuje i bude dostojanstven, svečan....

Izgleda da su prvi put videle novinara u životu (što se primetilo kada je sednica počela po njihovim začuđenim pogledima) pa eto, ajde da im oduzmem nekulturu na to neznanje. Drugog opravdanja za nedolično ponašanje tih žena koje zastupaju građane Žitorađe nemam. Ipak, one treba da se sete pre svega da su dame.....

 Samo da ih obavestim, gledaće me još! Prosto u vremenu koje dolazi, postaću deo njihovih zasedanja.