Devojčica u teškom stanju, nadležni u Kuršumliji ćute

2 min čitanja
Devojčica u teškom stanju, nadležni u Kuršumliji ćute
Polomljen na pola, foto:ProkupljePress.com

Trinaestogodišnja devojčica koja je danas teško povređena kada se polomio ringišđil, je oko 15. 30 časova u pratnji lekara HMP iz Prokuplja,  dovezena u UKC Niš.  

-Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u ZC u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi- saopštili su iz UKC Niš.

Na pola se polomio ringišpil
Prema svedočenju građana Kuršumlije koji su se u momentu kada se obrušio ringišpil nalazili tu, sve se desilo u sekundi. -Čuo se ogroman prasak. Onda se gornji deo ringišpila odvalio, ona šipka što ga drži i samo je sa sve korpama i decom pao. Bilo je strašno- kaže svedok onoga

U prokupačkoj bolnici je trenutno šest povređenih. Od tog broja četiri osobe sun a Hirurgiji, i to dve mlade punoletne osobe i dve maloletne osobe, a na Odeljenju pedijatrije su dva deteta. Tri deteta su još uvek u Domu zdravlja Kuršumlije, a dva su nakon rpegleda puštena kući.

Još uvek se vodi istraga i veštačenje mesta događaja.

Ono što je zanimljivo je da Javno komunalno preduzeće “Toplica” Kuršumlija ima ugovor sa privatnikom o postavljanju rignišpila. Pokušali smo tokom dana da dobijemo direktora preduzeća Mladena Gilića, ali nije odgovorao na naše pozive i poruke. Nije to učinio ni predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.

Povređeno trinaestoro dece
Prema prvim zvaničnim podacima, ukupno je nakon što je pao ringišpil povređeno trinaestoro dece. U najkritičnijem stanju je dete od 13 godine. Troje dece je u kuršumlijskom Domu zdravlja, a sedmoro u Prokuplju, a jedno dete je prebačeno za Niš. I dvoje dece je pušteno kući. Povređeno desetoro deceOko 13.

Ipak, bi trebalo da se oglase zvaničnici Kuršumlije, jer javnost želi da zna ko je uzročnik ovog stravičnog događaja.